Napadnuta studentkinja o dešavanjima na Univerzitetu: Funkcioneri SNS-a i muškarci u crnom

Napadnuta studentkinja Mila Pajić iz neformalne organizacije STAV upitala je da li će policija legitimisati osobe u crnoj odeći, koje su ušle u Rektorat i kriju svoj identitet.
Napadnuta studentkinja o dešavanjima na Univerzitetu: Funkcioneri SNS-a i muškarci u crnom
Foto: 021.rs
Jutros je ponovo došlo do fizičkog sukoba u kampusu Univerziteta u Novom Sadu, tačnije kod zgrade Rektorata, a povod su ponovo bili izbori za Studentski parlament Filozofskog fakulteta, koji ne uspevaju da se održe već nekoliko meseci.
 
Za 10 časova najavljen je protest ispred zgrade Rektorata.
Mila Pajić kaže da se jutros kod Rektorata pojavio jedan pripadnik policije u istom trenutku koda je došlo i 15 muškaraca "uniformisanih u crno", spremnih da uđu u zgradu. Ona pretpostavlja da je u pitanju pojačanje već postojećem obezbeđenju Rektorata.
 
Po njenim rečima, muškarci su gurali i policajca, za kojeg kaže da je takođe zadobio povrede. Nju su udarili u natkolenicu, te se pojavio bol koji je vremenom nestao.
Pajić i Srđan Đurić su potom bili u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lakše telesne povrede.
 
"Sada smo dobro i spremni smo da čekamo ovde, da vidimo kako će se sve ovo razvijati. Zanima nas da li će policija legitimisati i identifikovati osobe koje su u Rektoratu, nas su legitimisali i mi smo im poznati. Dakle, da li ćemo saznati ko to vešto skriva svoj identitet i da li se ovde dešavaju neke nedozvoljene radnje", pita Pajić.
 
Ona kaže da je jutros kod Rektorata bio prisutan i funkcioner iz pokrajinske vlasti. Po njenim rečima, predstavnici studenata i rektor Madić su povezani sa strankama.
 
"Jasno je da se radi o funkcionerima SNS-a koji su odlučili da onemoguće studentima da uđu u instituciju koja im pripada, a uvode sumnjiva lica koja treba da spreče studente da uđu u zgradu koja radnim danima treba da bude otvorena za njih", dodaje Pajić.
 
Studentkinja poručuje da su ovi izbori neligitimni, jer je prekršeno više pravila. U slučaju da se Studentski parlament ipak formira, najavljuje nove akcije.
 
"Imamo dugoročan plan koji će bez ikakvog nasilja opstruisati rad Studentskog parlamenta. Sada su svi studenti upoznati sa tim šta oni rade, krše pravilnik, troše budžetska sredstva koja dobijaju, a ono što bi trebalo da rade - ne rade. Uživaju prava, ne ispunjavaju obaveze. Imamo plan koji će dugoročno ovaj Studentski parlament poslati u zaborav", navodi Pajić.
Upitana o disciplinskim prijavama podnetim nakon prošlog pokušaja glasanja, kada je takođe došlo do fizičkog sukoba, Pajić kaže da one stoje na stolu odlazeće dekanice Ivane Živančević Sekeruš.
 
"Mi smo išli da se proverimo šta se sa njima dešava, pošto dekanica mora po službenoj dužnosti da reaguje - ili da ih odbaci ili da formira komisiju koja će razmatrati prijavu. Podsetiću, u pitanju je fizički napad, predsednica Studentskog parlamenta Ivana Macak je napala mene, dok je član Izborne komisije Aleksandar M. Gajić napao Lazara Dimića", zaključuje Pajić.
  • peki

    23.09.2024 12:00
    AVistan
    AVistan, na radikalski pogon. lazu, kradu, varaju,truju, biju
  • Zoran

    23.09.2024 11:48
    SNS, SPS, Zavetnici, SVM…
    Ovo su najveće zlo koje je pogodilo Srbiju od Kosova do danas. Oni su najveći ljudski šljam, a naš narod postao glup čim glasa za njih i podržava ih. Zato se oni bore protiv obrazovanja, jer sa tim ljudima ne mogu da manipulišu. Njima trebaju glupi i primitivni! Jadna Srbijo!
  • Krsto Popović

    23.09.2024 11:48
    @E
    Čuo sam za tebe hahahahaha.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti