CK13 o napadu na novosadske studente: Ogrešiti se o mlade je neoprostiv politički greh

Omladinski centar CK13 izrazio je javnu podršku aktivistima STAV-a i svim studentima novosadskog univerziteta kojima je stalo do demokratije, istine i slobode na univerzitetu.
CK13 o napadu na novosadske studente: Ogrešiti se o mlade je neoprostiv politički greh
Foto: 021.rs
"Osuđujemo vlast koja zabranjuje istinsko učenje i slobodu mišljenja i mobiliše partijske čizmadžije da vrše nasilje nad slobodomislećim i slobodoljubivim studentima. Ne možete naterati mlade da ljube čizmu vlasti", navode u saopštenju za javnost.
CK13 ističe da je "ogrešiti se o mlade neoprostiv politički greh". 
 
"Naša poruka partiji i vlastima je: sklonite se sa puta mladih", naglašava CK13.
Ovim povodom podsećaju i na sadržaj šestog – poslednjeg – pamfleta koji su distribuirali studenti aktivisti Bele Ruže 1943. godine u Minhenu. 
 
"Njihove reči nas upozoravaju i na karakter današnjeg političkog okruženja u kojem živimo, i da su ideologije mržnje i režim nasilja onoliko snažni koliko im se ne suprotstavljamo", navodi CK13.
 
"Za nas postoji samo jedan slogan: borba protiv partije! 
 
Izađite iz partijske organizacije, koja služi da bi nas ućutkali i držali nas u političkom ropstvu! Izađite iz učionica koje su zaposeli SS kaplari i narednici i partijske čizmadžije! Želimo istinsko učenje i pravu slobodu mišljenja. Nijedna pretnja nas neće zastrašiti, čak ni katančenje visokoškolskih ustanova.
 
Ovo je borba svakoga od nas za našu budućnost, našu slobodu i našu čast pod režimom koji je svestan svoje moralne odgovornosti…
 
– Bela Ruža (6), 1943."
  • Rasa sa salasa

    23.09.2024 18:37
    Jadan i bedan je čovek koji stoji iza svega ovoga. A svi znamo ko stoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti