Đurić o vanrednoj sednici opozicije: Teška politika, bolje da predlažu kako da dovedemo investitore

Gradonačelnik Milan Đurić je, komentarišući vanrednu sednicu opozicije koja i dalje traje u Skupštini grada, naveo da je to njihovo pravo,ali da je reč o velikoj neozbiljnosti.
Đurić o vanrednoj sednici opozicije: Teška politika, bolje da predlažu kako da dovedemo investitore
Foto: 021.rs
Kako kaže Đurić, pitanje vode je rešeno kada je Institut dao stručnu ocenu.
 
Đurić je naveo da je on održao konferenciju za medije, sa najrelevantnijim telom, Institutom za javno zdravlje Vojvodine. Istakao je da je izveštaj o kvalitetu vode dostavljen medijima, a i okačen na sajt grada.
"Ja sam uvek za to da prepustimo struci da struka radi svoj posao i da kaže šta se radi. Neka 32 ili 34 eminentna stručnjaka su potpisali izveštaj. Ja sam ubeđen da voda nije bila ispravna za piće, da bih ja zatvorio vodovod ili bismo proglasili da voda nije za piće u Novom Sadu", naglasio je gradonačelnik.
 
Govoreći o predlogu opozicije da se na Skupštini raspravlja o komisiji koja bi utvrdila šta se dešavalo sa vodosnabdevanjem u avgustu, Đurić napominje da je to "teška politika".
 
"Ja bih više voleo da čujem od njih neke konstruktivne predloge kako gradu da bude bolje, šta da radimo konkretno, da dovedemo nekog investitora, da nešto asfaltiramo, da radimo neke konkretne stvari. Mi o vodi pričamo od 18. avgusta i stvaramo neku tenziju, nosimo uzorke iz bunara, prezentujemo da su to uzorci iz česme", navodi Đurić podsećajući na uzorak iz Sremske Kamenice za koji su iz Instituta rekli da nije validan.
Gradonačelnik kaže i da "jedva čeka" da se završi krivični postupak protiv direktorke Instituta Milene Tabaković, protiv koje je opozicija podnela prijavu, kako bi vlast mogla da podnese krivične prijave "protiv onih koji su širili paniku i zbunjivali javnost".
 
"Mislim da to nije normalno. Neki ljudi koji se razumeju u sve i svašta, ja stvarno ne razumem, da je u nalazu pisalo 'nije za upotrebu' sutra odmah zatvaramo vodu. Održavanje ove sednice je njihovo pravo, meni je drago samo što su došli u skupštinu da više nismo putem ulice da komuniciramo, eto imamo skupštinsku salu, razgovaramo, diskutujemo", dodao je on.
 
Ipak, smatra da je postupak opozicije "neozbiljan", kao i da bi bilo neozbiljno da se "održava više vanrednih nego redovnih sednica, svaki put kada neko zaraži".
 
"Mi u suštini onda raspravljamo protiv Instiututa za javno zdravlje Vojvodine koje je stručno i radi analize. Sad smo mi stručniji, a ne znamo ni šta oni rade, ni kako uzorkuju, ni koliki je uzorak, ni sa kojih mesta se uzimaju, ali eto mi bi malo da razgovaramo i budemo pametniji za njih. Onda da ukinemo Institut i mi odlučujemo da li je voda za piće ili nije", zaključuje Đurić.
Podsetimo, u Skupštini grada su gotovo u isto vreme i opozicija i gradska vlast zakazali sednice. Redovna sednica Skupštine grada zakazana je za 10 časova, ali su opozicioni odbornici najavili da će pola sata pre toga započeti sa sednicom koja će imati samo jednu tačku - vodosnabdevanje pijaćom vodom. To je dovelo do haosa gde opozicioni odbornici i odbornici vlasti govore istovremeno.
 
Predstavnici vlasti su u jednom trenutku rekli da će zvati policiju i da predstavnici opozicije ne mogu da učestvuju na redovnoj sednici.
 
Na dnevnom redu redovne Skupštine grada je više od 100 tačaka, među kojima su i izmena budžeta, plan za Spens, izveštaji javnih preduzeća, kao i ostavke direktora javnih preduzeća i imenovanje novih. 
  • Grunf

    27.09.2024 11:51
    Duricu
    Prvi covece ns kakva je ovo zajebancija oko racuna za struju zovem te iz futoga jel ima kraja budalastini citanje struje okacim na sanduce stanje struje gasa vode a moja kuca je otvorena ja kapiju ne zakljucavam treci mesec nema racuna za struju sta je ovo duricu a samo javno da odgovoris zasto bazen u futogu nije u funkciji suv ko barut nije to politicko pitanje
  • The Lalosh

    27.09.2024 11:49
    Voda nije ispravna?
    Neka piju sokove!
    Gradonačelnik rešio problem kao Marija Antoaneta kada narod nije imao hleba, pa im rekla da onda jedu kolače.
  • zztop

    27.09.2024 11:46
    5. oktobar sve bliže ... prpa bato ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.