Menja se prostor nekadašnje Lutrije: Privatni investitor ima plan

Predlogom o izradi izmena i dopuna plana lokaliteta gde je bila nekadašnja Lutrija biće dodatno regulisan ovaj deo grada.
Menja se prostor nekadašnje Lutrije: Privatni investitor ima plan
Foto: 021.rs (Google Earth)
Odluka o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem, koji će se naći pred odbornicima Skupštine grada u petak, 27. septembra, obuhvata ovu površinu 0,14 hektara i nalazi se na uglu Bulevara oslobođenja i Kralja Petra I.
 
Kako se navodi u dokumentu, cilj izrade je preispitivanje važećeg planskog rešenja, kako bi došlo do korekcije granice i regulacione linije.
Izradi ove izmene plana, kako piše, pristupa se na osnovu privatne inicijative firme "Excentar" doo za građevinu trgovine i usluge Novi Sad. Ne navodi se detaljnije zbog čega je baš ova kompanija inicirala izmenu plana.
 
Uslovi i smernice uređenja i građenja definisani su Generalnim urbanističkim planom za Novi Sad do 2030. godine i Planom generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem, kojima je obuhvaćeni prostor namenjen za opštegradski centar.
Kako se navodi u dokumentu, ovaj prostor je namenjen za višeporodično stanovanje velikih gustina naseljenosti, spratnosti od četvorospratnica sa potkrovljem do četrnaestospratnica, kao i centralni sadržaji opštegradskih i linijskih centara.
 
"U najvećoj meri radi se o formiranim prostorima, gde slobodne površine oko objekata čine zajedničke blokovske površine u okviru kojih su planom definisani otvoreni koncentrisani i linijski prostori, sa značajnim prisustvom zelenila, interne saobraćajne površine (kolske, pešačke i kolsko-pešačke komunikacije), pristupi i otvoreni parkinzi", navodi se.
 
U okviru obuhvaćenog prostora nalazi se poslovni objekat i parcela koja je namenjena za zajedničku blokovsku površinu. 
 
"Odlukom o izmenama i dopunama Plana preispitaće se i korigovati planirane regulacione linije, s obzirom na to da su delovi postojećeg objekta na površini koja je namenjena za zajedničku blokovsku površinu", navodi se u dokumentu.
Ističe se i da će se "optimizovati mogućnost realizacije prostora i povezivanje sa okolnim prostorom u zaokruženu prostornu i urbanističku celinu".
 
Rok za izradu plana je 20 radnih dana od dana stupanja ove odluke na snagu.
  • Bns

    26.09.2024 21:28
    300
    Još jedan soliter od cca 300 spratova?
  • Marina

    26.09.2024 20:03
    Okruglo pa na ćoše
    Nekom palo na pamet da bi tu mogla baš lepo da čučne jedna četrnaestospratnica...
  • /

    26.09.2024 20:03
    /
    samo budala ce hteti tu da stanuje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.