Testiranje pruge Novi Sad - Subotica: Postignuta brzina od 200 kilometara na čas

Direktorka kompanije Infrastruktura železnice Srbije Jelena Tanasković izjavila je da testiranje pruge Novi Sad-Subotica, koje je počelo 23. septembra, još traje.
Testiranje pruge Novi Sad - Subotica: Postignuta brzina od 200 kilometara na čas
Foto: 021.rs
Ona je navela da je u petak dostignuta zadata brzina od 200 kilometara na čas, koja će omogućiti da se iz Beograda do mađarske granice stigne za oko 77 minuta, čime će se putovanje skratiti za više od tri sata.
 
Tanasković je izjavila da je tokom prvih testiranja brzina bila 50 kilometara na sat.
"To pokazuje da je posao dobro odrađen. Naravno da tu ima još puno podešavanja pre puštanja u rad, ali ono što je bitno jeste da je nemačka kompanija zajedno sa našim stručnjacima postigla brzinu od 200 kilometara na sat", rekla je Tanasković.
 
Prema njenim rečima, plan je da ljudi iz nemačke kompanije Dojče ban do 4. oktobra borave u zemlji, nakon čega će testiranje preuzeti domaći stručnjaci do 10. oktobra.
"Konačni izveštaj čekamo do 8. novembra kada ćemo znati da li smo spremni. Paralelno sa tim radićemo i administrativne stvari, kako bismo ispoštovali administrativni okvir, evropske sertifikate kako bi pruga mogla da se pusti u rad do kraja novembra", kazala je ona.
 
"Ova brza pruga je duga 183 kilometra, sve stare stanice su renovirane, samo na pruzi Novi Sad-Subotica obnovljeno je 12 stanica, odnosno devet je obnovljeno, a tri su izgrađene. Pored toga, sagrađeno je šest mostova, pet galerija, 15 podvožnjaka, 27 nadvožnjaka", navela je.
 
Ona je pozvala sve građane koji do sada nisu koristili "Soko" od Beograda do Novog Sada da to učine kada bude puštena pruga do mađarske granice.
  • ZX

    28.09.2024 22:51
    Da ne žurimo
    Odlična vest, a kad otvore prugu
    videćemo.
  • Zamenik zamenika

    28.09.2024 22:07
    Ma kakvi 200, 300 išao u četvrtoj brzini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.