Učenje stranog jezika je prozor u svet: Koje kurseve nudi Akademija Oxford u Novom Sadu?

Engleski jezik je i dalje najpopularniji strani jezik koji uči veliki broj građana iz ličnih i profesionalnih razloga.
Učenje stranog jezika je prozor u svet: Koje kurseve nudi Akademija Oxford u Novom Sadu?
Foto: Pixabay, ilustracija
Osim engleskog, veliki broj Novosađana odlučuje se na učenje nemačkog, pre svega zbog poslovnih prilika u inostranstvu.
 
Iza ova dva jezika slede italijanski, francuski, ali i švedski, norveški i ruski jezik, koji su popularni iz istih razloga kao i prethodno navedeni strani jezici.
 
Osim toga, učenje stranih jezika je dobro za mozak. Kada učimo novi jezik, aktiviramo različite oblasti mozga, što dovodi do poboljšanja pamćenja, koncentracije, multitaskinga i sposobnosti rešavanja problema. Studije su pokazale da dvojezični ljudi imaju manji rizik od razvoja demencije i Alchajmerove bolesti. Uz to, razvija se kreativnost i poboljšava emocionalna inteligencija. 
Upravo iz ovih razloga škola stranih jezika Akademije Oxford od 2008. godine školuje polaznike svih dobi. Godine ne predstavljaju nikakvu barijeru u pohađanju ovih kurseva.
 
Na kursevima stranih jezika predavači se služe inovativnim metodama učenja i tehnikama koje garantuju pravo teorijsko i praktično znanje jezika. Uz vođstvo iskusnih profesora, svaki polaznik razviće veštine služenja stranim jezikom po želji, uz praktičnu primenu i po ceni koja je više nego odgovarajuća.
 
U fokusu škole su standardni, ali i ubrzani kursevi engleskog, nemačkog, španskog, francuskog i italijanskog jezika, ali zainteresovani mogu da uče i norveški, švedski, ruski, grčki, japanski, kineski, mađarski i mnoge druge svetske jezike u okviru razvijene mreže Akademije Oxford širom Srbije.
Kako biste bili smešteni u grupu koja najviše odgovara vašem početnom znanju i kako biste ostvarili svoj puni potencijal, možete da položite "placement" test onlajn na sajtu Akademije Oxford, kao i uživo u samoj poslovnici. Tekst je namenjen kako domaćim polaznicima, tako i strancima u Srbiji. Za građane drugih država koji su odlučili da nastave svoj život u Srbiji, u ponudi je i kurs srpskog jezika za strance.
 
U zavisnosti od potreba polaznika, kursevi se mogu izvoditi za jednu osobu, dve osobe ili za grupe od tri do 12 polaznika. Dinamika nastave je prilagođena potrebama polaznika kurseva, tako da oni mogu da biraju da li će ići na klasični kurs koji se izvodi dva puta nedeljno po 90 minuta ili na ubrzane ili individualne kurseve koji se izvode tri ili više puta nedeljno. Ovi kursevi traju onoliko koliko je polazniku potrebno.
 
Grupni kursevi za decu se izvode dva puta nedeljno po 45 minuta, a individualni dečji kursevi se izvode u zavisnosti od potreba polaznika. Trajanje opštih kurseva za odrasle je od četiri do pet meseci u zavisnosti od nivoa, a dečjih je tokom cele školske godine.
 
Ukoliko imate određene zahteve u pogledu profesije, te vam je potrebno usavršavanje u komunikaciji na engleskom i nemačkom jeziku, na raspolaganju se nalaze i posebni konverzacijski kursevi sa stručnim predavačima.
Sa tehnološkim razvitkom, a naročito od zatvaranja i ograničenja kretanja zbog pandemije koronavirusa, porasla je i popularnost onlajn kurseva. Ovo je odlična opcija za one koji imaju manje vremena na raspolaganju ili u čijem mestu stanovanja ne postoji škola stranih jezika. 
 
Svaki polaznik, nakon odslušanih časova, stiče pravo na polaganje završnog ispita, koji mu omogućava sticanje zvaničnog sertifikata o nivou poznavanja jezika. Ovaj sertifikat je od velike važnosti za dalje školovanje ili zaposlenje kao garant poznavanja jezika.
 
Na sajtu Akademije Oxford možete pregledati kurseve koji su u ponudi i videti koji vam najviše odgovara. Školu stranih jezika možete obići i lično, odlaskom na Trg Marije Trandafil 14 u Novom Sadu. Sve informacije možete da dobijete i na broj 021/30-08-121. Mejlom možete da se obratite na novisad@akademijaoxford.com.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti