Rasprodaja gradskog zemljišta: Smanjena cena parcela kod garaže GSP posle neuspele licitacije

Gradska vlast prodaje parcelu površine od oko 11.000 metara kvadratnih, pored garaže JGSP-a, na prostoru starog rasadnika, posle neuspele licitacije početkom ove godine.
Rasprodaja gradskog zemljišta: Smanjena cena parcela kod garaže GSP posle neuspele licitacije
Foto: 021.rs
Grad Novi sad raspisao je javni oglas za prodaju zemljišta namenjenog za višeporodično stanovanje u ulici Nova, severno od Futoškog puta.
 
Početna cena ovog građevinskog zemljišta je 745,5 miliona dinara, površine 10.809 kvadratnih metara.
Cena koja je bila na prošloj licitaciji za ovo zemljište je bila 870,8 miliona dinara, ali je prodaja bila neuspešna, jer se niko nije javio.
 
Novi Sad je već prodavao placeve na prostoru starog rasadnika Gradskog zelenila po ceni od 920 miliona dinara.
Na jednom delu tog zemljišta je sada market "Lidl" koji je, kao i kompanija "Balcans Real Estate", tada tražio smanjenje prostora pod zelenilom, a trenutno se prodaje plac koji se nalazi do "Lidla".
 
Tada je procenat zelenila smanjen sa 25 na 15 odsto.
 
 
Parcela koja se trenutno prodaje se nalazi severno od marketa "Lidl", a kako se navodi u oglasu Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI), parcela ima vodovodnu i kanalizacionu mrežu, deo elektroenergetske mreže i pristup asfaltiranoj saobraćajnici sa istočne strane.
 
Dozvoljena je izgradnja do devet spratova (poslednji sprat je uvučen).
Prijave za javno nadmetanje za kupovinu ovog zemljišta će se primati 13. novembra ove godine, u prostorijama Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu.
 
Licitacija će biti 14. novembra u 11 časova u sali Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu.
  • /

    15.10.2024 13:27
    /
    protesvuje se zbog nemanja parka a niko ne vidi da se gradi tik uz benzinsku pumpu
  • Au

    15.10.2024 13:12
    560e m2 placa na kraj grada? 9 spratova?
  • Ivanovic

    15.10.2024 13:05
    Zasto se samo NS gradi i sva infrastruktura tamo, sta je sa ostalim mestima blize i dalje NS u, ja zelim i hocu da se i moj Srbobran ovako gradi i razvija ima potencijal, hocu solitere, hocu bolju infrastrukturu puteve organizaciju kvalitetniji zivot.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti