Gradnja "Kamenice 3" ponovo poskupela: 377,5 miliona za "nepredviđene radove"

Gradnja "Kamenice 3" u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici ponovo je poskupela.
Gradnja "Kamenice 3" ponovo poskupela: 377,5 miliona za "nepredviđene radove"
Foto: 021.rs
Kako se navodi u dodatnoj dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki, poskupljenje iznosi više od 377,5 miliona dinara sa PDV-om
 
Ukupna vrednost ovog objekta je sa ovim izmenama dostigla 3,7 milijardi dinara. Inače, Vlada Vojvodine se 2020. godine za ovaj projekat zadužila u iznosu od oko 2,5 milijarde.
U obrazloženju obaveštenja o izmeni ugovora navodi se da je razlog poskupljenja to što postoje odstupanja između projekata i stvarnog stanja, kao i stvarnih potreba na objektu.
 
"To za posledicu proizvodi razlike u količinama pojedinih radova i javljanje potrebe za izvođenjem dodatnih radova", navodi se u obaveštenju.
 
Inače, ovo poskupljenje radova je ranije najavljeno iz pokrajinske administracije. U rebalansu budžeta Pokrajine koji je usvojen u avgustu ove godine, za radove na "Kamenici 3" izdvojeno je gotovo 100 miliona dinara. 
Uz navedene troškove za gradnju, najavljeno je i da će za opremanje objekta biti izdvojeno 1,9 milijardi dinara. 
 
Podsetimo, radovi na izgradnji "Kamenice 3" nedavno su produženi za skoro godinu i po dana u odnosu na prvobitno najavljeni rok
 
Ovo produženje je najavljeno u avgustu, a novi rok je 30. oktobar. 
 
Kako je 021.rs pisao, taj aneks ugovora je potpisan 28. avgusta, a izvođač je 14. avgusta zatražio dva dodatna meseca da završi posao koji je trebalo da bude završen do kraja avgusta. U obrazloženju je tada napisano da je reč o nepredviđenim radovima koji su zahtevani još 2023. godine, ali nisu ugovoreni. Izvođač je molio da se pristupi ugovaranju, s obzirom na to da će i nakon aneksa biti potrebno izvesno vreme za završetak.
 
Prethodno je dozvoljeno pomeranje roka za šest meseci prema aneksu iz novembra prošle godine, a u maju za još tri meseca.
Nakon što je potpisan ugovor na osnovu tendera iz 2021. godine, najavljeno je da će "Kamenica 3", kao četvorospratni objekat koji se gradi rekonstrukcijom i dogradnjom nekadašnjeg objekta Centra za imidžing i dijagnostiku, biti završen polovinom 2023. godine.
 
Radove na drugoj fazi "Kamenice 3" izvode "GAT", "Tehnoinženjering" i "Technosector".
  • Sale

    18.10.2024 13:33
    Ako je vama ok
    da izdržavate kriminalce onda ništa...
  • BK

    18.10.2024 13:24
    uuu sto volem kad muljaju mulj, a niko im nista ne moze
    muljatori lopuze-banda
  • V

    18.10.2024 13:21
    Javna nabavka
    Javna kradja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti