Limanci se organizuju: Protiv izgradnje novog igrališta na zelenoj površini

U parku u ulici Veljka Petrovića danas će se održati sastanak članova Saveta Mesne zajednice "Liman" i građana zbog izgradnje igrališta na zelenoj površini.
Limanci se organizuju: Protiv izgradnje novog igrališta na zelenoj površini
Foto: Savet MZ Liman
"Pozivamo građane sa teritorije mesne zajednice 'Liman' da se okupimo danas, 23. oktobra, u 17 časova, u parkiću u ulici Veljka Petrovića", kažu iz Saveta Mesne zajednice "Liman".
 
Iz Saveta objašnjavaju da su u utorak, u prepodnevnim časovima, zatekli radnike da bagerom pripremaju teren za izgradnju igrališta.
"Na upit članova saveta Mesne zajednice 'Liman' i okupljenih građana utvrđeno je da radnici nemaju radni nalog i ostalu neophodnu dokumentaciju za izvršavanje poslova. Pozvana je komunalna inspekcija da izađe na teren, ali se niko od inspektora nije pojavio", navode iz Saveta Mesne zajednice Liman.
 
Oni dodaju da su radovi u Veljka Petrovića, zasad, obustavljeni. 
Kako navode, lokacija za izgradnju igrališta je sporna zbog činjenice da je u pitanju plansko zelenilo.
 
"U pitanju je jedno od retkih slobodnih zelenih površina u našem komšiluku, a lokacija je sporna i zbog toga što se u blizini navedene lokacije nalazi već sedam igrališta od kojih nekima treba ozbiljan remont" ističu iz Saveta.
 
Iz Saveta pozivaju građane u park u 17 časova da razgovara o ovog situaciji.
 
"Pokažimo ovim simboličnim činom da ne pristajemo da se naš komšiluk preuređuje na netransparentan i nelegalan način, i bez konsultacija sa građanima", napominju iz Saveta.
  • pajo patak

    23.10.2024 12:57
    @Лиманац
    Изгледа да ипак није ствар у бризи за децу.
    Sudeći po tvom komentaru stvar je u brigzi za "за место будућег храма светих мученика бачких", koji će brinuti o deci.
  • Liman 1

    23.10.2024 12:56
    Igralište
    Dakle, nije problem dečije igralište i nisu problem deca. Problem je što na tri minuta hoda od ove lokacije već postoji igralište, a u blizini još 6 igrališta. Problem je što je izgradnja zasnovana na elaboratu izvođača koji je naslovljen rečima "na mestima postojećih i starih igrališta", a na ovoj lokaciji takvog igrališta nikada nije bilo. Problem je što je izvođač ugovorio igrališta za PREKO POLA MILIONA EURA!!!. Problem je što se postojeća igrališta ne održavaju i što se oko njih pravi smeće koje ne potiče od dece. Nemojte spinovati da su problem deca. Nisu. Problem je gradska vlast. Igrališta su im super fora za investicije iz kojih se vade pare, jer je građevinska dozvola nepotrebna po zakonu.
  • Limanac-nekomunista

    23.10.2024 12:55
    Prvi naziv peticije je bio protiv izgradnje igrališta a onda je neko shvatio da tu zvuči loše pa preimenovao u peticiju za zaštitu zelenih površina.
    Motiv je inače da se ne igraju deca pod prozorom jer je Liman 1 mesto gde žive staraiji pa da ih ne iritiraju deca.Čak su radili analizu koje zgrade su "ugrožene " tim rečima.Ne odobravam ludo urbanizovanje grada ali dečije igralište ne može biti problem.Tako da ovde nema ni najmanje reči o žašiti zelenila ,koje uzgred je puno đubreta,neuređeno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti