Specijalni meni za uživanje u morskim jelima: Dubrovčanka za Novosađane pripremila poseban jelovnik

Autentični restoran morske ribe Fish house Deep Blue pripremio je specijalni meni za dvoje sa jelima posebno osmišljenim za tu nedelju.
Specijalni meni za uživanje u morskim jelima: Dubrovčanka za Novosađane pripremila poseban jelovnik
Foto: Fish house Deep Blue
Ovaj restoran nalazi se u samom centru Novog Sada, u Mite Ružića 3 kod Katoličke porte, a otvorila ga je Dubrovčanka Vese Barišić koja je odlučila da ponudi ono u šta se najbolje razume - specijalitete sa morskom ribom.
 
Fish house Deep Blue služi morsku ribu sa autentičnim dalmatinskim vinima, a u svom asortimanu nudi i doručak meni. Ovaj restoran vrši i dostavu hrane, koja se može uraditi preko njihovog sajta, a postoji i popust od 15 odsto na prvu porudžbinu.
Iako se na redovnom meniju može pronaći sve, od ribljih pašteti pa do jela sa lososom, tunom, oradom i raznim drugim morskim đakonijama, ovog puta odlučila se da svojim mušterijama ponudi specijalni i povoljni meni za dvoje.
 
"U ovom meniju, koji se menja na nedeljnoj bazi, ukombinovana su jela koja se ne nalaze u redovnom jelovniku. S obzirom da ne volim da ponavljam jela, ovi specijaliteti proizvod su moje kreativnosti i ljubavi prema hrani", kaže Barišić za 021.rs.
U cenu specijalnog menija za dvoje, koja iznosi 6.000 dinara, obuhvaćeno je - predjelo, glavno jelo i desert, uz jednu čašu vina. Vese Barišić za 021.rs pričala je o specijalitetima u ovoj ponudi, a posebno je i istakla koja vina treba da se piju kada jer, kako kaže, vino treba da iznese jelo.
 
Ono što je bitno znati jeste da su porcije hrane u ovom restoranu dosta velike, uz bar dva različita priloga, što dodaje autentičnosti i iskustvu pravih domaćinskih restorana.
 
Specijalni meniji - po nedeljama
 
Prvi specijalno pripremljeni meni za dve osobe (traje do 26. novembra) sastoji se od tartara od lososa za predjelo, glavnim jelom koje je nazvano "hrskava avantura brancina u umaku od limuna", a za kraj - karamelizovani ananas, sa sladoledom od vanile i svežom mentom.
 
"File brancina se pohuje sa listićima badema, koji kada se obrađuju dodaju jedan interesantan šmek zbog kog je ukus prosto neverovatan. Umak radimo od svežeg limuna, uz dodatak pirea od bundeve i miks salate. Kreirajući ovaj meni, gledali smo da to bude jedna jesenja varijanta i da povežemo ribu sa jesenjim specijalitetima, poput bundeve", kaže Barišić.
 
Preporuka uz ovo jelo jeste da se piju neka laganija vina, pa vlasnica Fish house Deep Blue ističe da bi najbolje išlo belo vino, u tipu šardonea.
 
 
Naredni meni, koji će biti dostupan do 3. decembra, malo je jači. Sastoji se od salate od dagnji za predjelo, ragua od lignji sa njokama i palačinkama sa domaćim pekmezom od kajsije.
 
Kada je reč o salati od dagnji, Barišić ističe da je primetila da Novosađani vole dagnje, zbog čega je i napravljena ova osvežavajuća salata, koja je malo drugačija od svega što se nudi u redovnom jelovniku.
 
"Ragu od lignji radi se sa crvenim vinom, te bi i preporuka bila da se uz ovo jelo pije crno vino koje bi itekako moglo da iznese ovu hranu. Lignje, nakon hobotnice, druge su po redu koje mogu da iznesu jelo poput gulaša ili ragua. Radimo ga uz grašak i povezujemo note sa prazilukom i paradajzom, uz njoke", kaže ona za 021.rs.
 
  
Foto: Fish house Deep Blue
 
Sledeći meni koji najavljuju u Fish house Deep Blue, za periodu od 4. do 10. decembra, obuhvata predjelo - bruskete sa dimljenom tunom, špagete sa kraljevskim kozicama i povrćem u umaku od kikirikija kao glavnim jelom, a za kraj - domaći pire od kestena sa šlagom.
 
"Špagete sa kraljevskim kozicama su malo pikantnije jelo, ali u kombinaciji sa kikirikijem ukusi se sjajno slažu i jedno drugo dopunjuju, što je kombinacija koju baš volim. Uz to, u ovo jelo dodajemo i razno povrće - šargarepu, tikvice, gljive, brokoli, luk. Kada je reč o desertu, primetila sam da u Novom Sadu nema toliko domaćeg pirea od kestena, te sam odlučila da ga ubacim u ovaj meni, uz šlag", rekla je Barišić i dodala da bi uz ovakvo jelo sjajno išlo roze vino.
Zbog malog prostora, rezervacije su obavezne na broj telefona 069/111-54-40. Fish house Deep Blue radi svakog dana, osim utorkom, od 9 do 23 časa.
 
Barišić ističe da postoji i posna verzija onih jela koja u sebi imaju vrhnje ili sir, koje se zameni sa dodacima na biljnoj bazi.
 
Jela sa redovnog jelovnika mogu se poručiti i onlajn, pute sajta Fish house Deep Blue, a na prvu porudžbinu ide popust od 15 odsto. Ovim načinom, omogućeno je da građani po redovnim cenama poput onih u samom restoranu mogu da naruče hranu, dok se dostava dodatno plaća.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Tri ostavke, nula odgovornosti

Danas su pale još dve ostavke zbog tragedije na Železničkoj stanici: ministra unutrašnje i spoljne trgovine Tomislava Momirovića i direktorke "Infrastrukture železnice Srbije" Jelene Tanasković.