Izložba radova mladih umetnika iz Meksika od četvrtka u SKCNS

Izložba Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta Verakruzana, pod nazivom "Tradicije", biće otvorena u četvrtak, 8. avgusta, u Velikoj galeriji Studentskog kulturnog centra Novi Sad.
Izložba radova mladih umetnika iz Meksika od četvrtka u SKCNS
Foto: 021.rs
Za izložbu su odabrani radovi sa svih odseka Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta Verakruzana (vizuelna umetnost, dizajn vizuelne komunikacije i fotografija) s željom da se dočara novodolazeći talas meksičkog likovnog stvaralaštva i njihova autentična kreativnost. 
 
Postavka obuhvata 50 radova sa temom regionalne nacionalne baštine, odabranih sa nastojanjem da se opišu svojstvena kultura, shvatanja i razmišljanja, kao i vizija mladih ljudi celokupnog Meksika, čiji je uzrast između 20 i 25 godina.
Izložba je rezultat spontanog i dugogodišnjeg prijateljstva koje se razvilo između Univerziteta u Novom Sadu i Univerziteta Verakruzana u Meksiku.
 
Zajednički je organizuju Studentski kulturni centar Novi Sad, Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet Verakruzana.
Ove godine navršava se 50 godina Fakulteta likovnih umetnosti "Facultad de Artes Plásticas" Univerziteta Verakruzana i 80 godina osnivanja samog univerziteta, glavne visokoobrazovne ustanove istočnog regiona Meksika. 
 
Povodom izložbe u Novom Sadu, sa ovog univerziteta poručuju da je u Meksiku već održano niz manifestacija povodom ovih godišnjica, ali da ne postoji zgodniji povod i lepši način da se proslavi jubilej nego sa jednim primernim uzorkom sadašnje likovne produkcije studenata ovog fakulteta i u društvu internacionalnih prijatelja, kao što su profesori i studenti Univerziteta u Novom Sadu i novosadska publika. 
 
Otvoranje izložbe "Tradicije" je u 19 časova.
 
Postavka će moći da se pogleda do 23. avgusta, a ulaz je besplatan.
Radno vreme galerije je od 10 do 15 časova, radnim danima. 
 
Ukoliko želite da posetite izložbu nakon 15 časova potrebno je da se najavite dan pre putem imejl adrese skcnsart@gmail.com.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Devarrow u sredu u CK13

Kanadski muzičar Grejem Ero, koji nastupa pod scenskim imenom Devarrow, održaće premijerni nastup u Novom Sadu i Srbiji u sredu, 11. septembra, u CK13.