Evo kako se prave ćevapi - na fruškogorski način

Ćevap je jedno od omiljenih jela velikog dela ljudi sa predela Balkana, a postoje brojni načini pravljenja ove ukusne hrane.
Evo kako se prave ćevapi - na fruškogorski način
Foto: Pixabay
Novi Sad se nalazi u blizini Fruške gore, a da li ste znali da postoji upravo - fruškogorski ćevap.
Rekli bismo i da, ukoliko ne vidite razliku od svog redovnog načina pravljenja ovog ukusnog jela, verovatno od početka pravite ćevap na fruškogorski način.
Recept
 
Za četiri osobe potrebno je kupiti 1 kilogram svinjskog mesa od karea. Mesara zamolite da vam meso iseče u debljini od 1 centimetra.
 
Meso oprati u hladnoj vodi, posoliti ga i tako posoljeno ostaviti 15 minuta da odstoji.
 
Zatim spremiti žar na kome će se peći ćevap.
 
Staviti roštilj na žar, zagrejati ga i po njemu poređati svinjsko meso.
 
Kad jedna strana bude pečena, prevrnuti meso, posuti ga solju i biberom, a dok se peče druga strana, iseći 5-6 glavica crnog luka sitno ili na režnjeve i metnuti u jednu veću šerpu.
Kad je i druga strana ćevapa pečena, skinuti ga sa roštilja i spustiti u luk.
 
Meso dobro protresti, a zatim ćevap služiti.
 
Prijatno!
  • Nimbus

    18.08.2023 18:06
    Ha-ha-ha! Odlicna fora. Znaci, klasicne krmenadle sa rostilja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti