Još jedan jesenji recept: Potaž od bundeve i šargarepe

Donosimo vam još jedan jesenji recept i kako možete da iskoristite bundevu i uživate u njenim ukusima.
Još jedan jesenji recept: Potaž od bundeve i šargarepe
Foto: Pixabay

Ovog puta, u pitanju je potaž od bundeve i šargarepe.

Sastojci za šest osoba: 1,5 l vode, 400 g bundeve (narezane na kockice), 3 šargarepe (narezane na kolutove), 2 crna luka, so biber, svež krompir, 2-3 cena belog luka.

Priprema:
 
Bundevu, šargarepu, luk i krompir stavite u šerpu sa 1,5 litara vode i kuvajte 20 do 25 minuta.
 
Kada se povrće skuva, ocediti nešto više od polovine vode iz kutlače u kojoj je ostalo kuvano povrće.
 
Uzmite ručni mikser i izmiksajte povrće u pire da dobijete gustu masu (ako nemate ručni mikser, iscedite povrće i izblendajte).
 
Vratite na šporet, posolite i pobiberite. Čim provri kuvajte još dva minuta, pa sklonite sa šporeta, dodajte seckani svež peršun i beli luk, promešajte i ostavite sa strane.
Po želji možete dodati pavlaku, krutone ili kockice sira,
 
Prijatno!
  • Nimbus

    10.10.2023 22:59
    Mali dodatak na recept:
    Pre dodavanja ostalog povrca, proprzite/izdinstajte luk i sargarepu, da se malo karamelizuje. Onda dodajte vodu, bundevu i krompir.
    Dok se kuva dodajte malo senfa.
    Nemojte odlivati vodu, nego stavite taman toliko koliko treba da bude odredjene gustine (to je vec iskustvo).
    Tako mozete bukvalno sa bilo kojim povrcem, tikvice, karfiol, boranija... ili kombinacija. Luk, sargarepa i krompir su obavezni :)
    Ludujte za zacinima. Kim, korijander, djumbir, vlasac... Nadjite sebi najbolju kombinaciju.
    Prijatno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti