VIDEO: Austrijanka otkrila tajne savršene bečke šnicle

Astrid Lamarš, Austrijanka koja živi u San Dijegu, gde ima i pekaru, redovno svoje recepte objavljuje na svom Instagram profilu austrian_cravings, a jednu je objavu posvetila bečkoj šnicli.
VIDEO: Austrijanka otkrila tajne savršene bečke šnicle
Foto: Pixabay
Astrid je otkrila kojih pet stvari je važno da bi ovo jelo ispalo savršeno.
 
Originalno se koristi teletina, napominje, ali kaže i da je teletina nekad jako skupa i nije svuda lako dostupna pa je svinjetina prihvatljiva alternativa. Koristite ili tanki teleći kotlet, po mogućnosti leptir rez, ili tanki svinjski kotlet. 
Osim mesa, potrebni su so, biber, brašno, jaja, prezle i mast za pečenje. Posebno je izdvojila ovih pet tačaka kao važne stvari kojih bi trebalo da se pridržavate.
 
1. Tiganj
 
Neophodan je dobar tiganj. Mora imati debelo dno koje ravnomerno raspoređuje toplotu. 
2. Poh - korica
 
Najveća tajna talasaste korice: istučenu šniclu s obe strane umočite u malo vode. Voda će biti zatvorena ispod brašna, jaja i prezli, a kada je pržite u tiganju, nastaće para i proizvesti talasastu koricu.
 
3. Malo nežnosti
 
Nemojte utiskivati ​​brašno, jaja i prezle u meso, samo lagano uvaljajte meso da se obloži sa svih strana i to je to.
 
4. Plamen
 
Ne želite najjaču vatru kada pržite šniclu. Koristite oko 80 odsto od najjačeg plamena.
5. Mast
 
Masti u tiganju treba da bude toliko da šnicla može da pliva, ne sme dodirivati ​​dno. Lagano protresite tiganj napred-nazad tako da masnoća neprestano prelazi preko šnicle. Možete koristiti i kašiku, ali lakše je protresti tiganj kada pečete više od jedne šnicle.
 
  • Aleksej

    16.01.2024 07:11
    Uh...
    Mogla bi se sada pojesti jedna dobra becka, pa sa poNfritom, njam, njam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.