Ukusan recept za početak toplotnog talasa: Čokoladni sladoled sendviči

Počeo je novi toplotni talas, što znači da treba pronaći načine kako da se ohladimo.
Zbog toga vam donosimo jedan ukusan recept za čokoladne sladoled sendviče.
 
Međutim, iako se zahteva pečenje keksa, možete slobodno iskoristi i već gotove opcije iz prodavnice, podsećaju iz Index.hr.
Ovo je recept za čokoladne sladoled sendviče, otprilike 21 porciju.
 
Sastojci:
  • 150 g čokoladnih mrvica
  • 330 g maslaca/margarina
  • 200 g belog šećera
  • 2 jaja
  • 1 kašikice arome vanile
  • 250 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kg sladoleda
  • 250 g čokolade
Priprema:
 
Otopite maslac i čokoladu
 
Na laganoj vatri, mešajući, otopite maslac i čokoladu.
 
Pripremite smesu za testo
 
Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmešajte.
 
Formirajte testo
 
Lim za pečenje okvirnih dimenzija 40x30 cm prekrijte papirom za pečenje i prekrijte ga testom.
 
Pecite
 
Pecite 10 minuta na 170°C, pa ostavite da se ohladi petnaestak minuta. Na isti način stavite da pečete i drugi deo testa.
 
Pripremite sladoled
 
Ubacite u sladoled čokoladne mrvice i izmešajte mikserom.
 
Napunite sladoledom i formirajte
 
Testo premažite sladoledom, pa preklopite drugim testom, pritisnite sa svih strana i izrežite u onoliko komada koliko vam najviše odgovara.
Dekorišite
 
Sladoledne sendviče po želji možete preliti čokoladnim prelivom, bočnu stranu uvaljati u čokoladne mrvice ili seckane orašaste plodove.
 
Ohladite barem tri sata pre posluživanja, a u zamrzivaču možete da ih držite i do tri meseca.
  • Aktivista

    10.08.2024 17:21
    Srecan toplotni talas svima koji slave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće