Kako da ne napravite grešku koju mnogi prave prilikom pripreme palačinaka: Idealan odnos sastojaka

Ukoliko niste zadovoljni ukusom palačinaka, verovatno pravite uobičajenu grešku prilikom pripreme smese.
Kako da ne napravite grešku koju mnogi prave prilikom pripreme palačinaka: Idealan odnos sastojaka
Foto: Pixabay
Naime, na 500 mililitara mleka bi trebalo dodati dva jajeta i 300 grama brašna. Upravo u ovom odnosu je tajna savršenog ukusa.
Sastojci
 
Dva jajeta
 
500 mililitara mleka
 
300 grama brašna
 
Prstohvat soli
 
Dve kašike ulja
 
1/4 kašičice sode bikarbone (po želji)
 
Eurokrem, džem ili neki drugi sastojak za premazivanje
Priprema
 
U posudu stavite sve navedene sastojke i dobro promešajte. Ostavite smesu da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike pola sata.
 
Zagrejte tiganj na maksimalnoj temperaturi i premažite je uljem. Vodite računa o tome da ne naspete previše ulja. Na srednjoj temperaturi ispecite palačinke. Premažite ih eurokremom, džemom ili nekim drugim sastojkom po želji. 
  • Zorica

    11.09.2024 08:29
    Koja je to uobičajena greška?
  • silver

    10.09.2024 10:43
    jel znate da postoji pekmez od kajsija i sljiva koji euro krem .....
  • Hosenpfefer

    08.09.2024 16:10
    Tiha vatra
    Autorski tekst predsednika Vučića?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće