VIDEO Kikiriki puter, slanina i banane: Da li biste probali sendvič Elvisa Prislija?

Muzička ikona 20. veka Elvis Prisli obožavao je sendvič sa kikiriki puterom, bananama i slaninom koji je u zavisnosti od količine hleba imao i do hiljadu kalorija.
VIDEO Kikiriki puter, slanina i banane: Da li biste probali sendvič Elvisa Prislija?
Foto: Screenshot(Youtube/Daniel Skehan)
Elvis Prisli, jedna od najuticajnijih kulturnih ikona 20. veka, vodio je turbulentan život, a bio je poznat i po neobičnim i često nezdravim navikama u ishrani. 
 
Njegova ishrana odražavala je njegovu ljubav prema bogatoj, kaloričnoj i tradicionalnoj južnjačkoj hrani poput pržene piletine, pire krompira ili pasulja s rebarcima i slaninom.
Sendvič od gotovo hiljadu kalorija 
 
Jedno od najpoznatijih jela koje je Elvis obožavao bio je sendvič sa puterom od kikirikija, bananama i slaninom. Veruje se da je ovu kombinaciju prvi put probao tokom jedne od svojih turneja, a sendvič je navodno nastao 70-ih godina prošlog veka.
 
Ovaj sendvič je spoj kaloričnih sastojaka i jakih ukusa, što je oduševilo Prislija pa je i poznato to da ga je često naručivao.
 
 
Postoji priča da je jednom čak privatnim avionom otputovao iz Grejslenda u Denver samo da bi probao sendvič poznat kao "Fool's Gold Loaf" iz Glejdis Dajnera. Sendvič je bio sličan Elvisovom, ali je uključivao ceo hleb punjen kikiriki puterom, pekmezom i slaninom. 
Za sendvič Elvisa Prislija vam je potrebno:
  • beli tostirani hleb 
  • puter od kikirikija (debelo namazan na hleb) 
  • banane (obične zrele i pržene ili pire od banana) 
  • pržena slanina 
  • puter (na kojem se prepekao hleb, dajući mu dodatnu masnoću i hrskavost) 
Prvo u tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, pa je stavite na papirni ubrus kako bi upila višak masnoće. Jednu stranu belog tost hleba obilno premažite puterom od kikirikija i na tu stranu hleba složite bananu iseckanu na kolutove. 

Preko banane stavite proprženu slaninu, spojite s drugim parčetom hleba pa tostirajte na malo putera. Za dodatnu hrskavost, puterom premažite hleb i spolja, pre nego što ceo sendvič tostirate u tiganju.

Da li biste probali Elvisovu kalorijsku "bombu"?

  • Realista

    16.10.2024 12:04
    Elvis je bio gojazan.
    Nedostaje još i ćumur.
  • Небитно

    16.10.2024 11:15
    Можда варијанту са пекмезом од шљива...
  • Joy

    16.10.2024 11:10
    Jeo, odlican spoj ukusa,nista tome ne fali i moze se uvrstiti u kucni izbor sendviča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li biste probali pomfrit sa Nutelom?

Footy food ime je stranice koja na Fejsbuku ima 118.000 pratilaca, a na kojoj ljubitelji mahom fudbala i hrane iz celog sveta šalju fotografije onog što su kupili na stadionu dok gledaju utakmicu.

Pojeo 44 sendviča za deset minuta

Džesi Esper pobedio je na takmičenju gutača sendviča u Nju Džersiju, tako što ih je pojeo 44 za deset minuta, i time osvojio nagradu od 2.000 dolara.

Sočna pasta od samo nekoliko sastojaka

Leonardo da Vinči je još govorio kako je "jednostavnost krajnje savršenstvo", a Italijani su prvaci u pripremi slasnih i jednostavnih jela bez previše sastojaka.