Najpouzdaniji automobili u SAD: Leksus i Tojota u vrhu liste, Tesla i Mercedes na začelju

Na prvom mestu po pouzdanosti automobila u SAD nalaze se Leksus i Tojota, dok su na začelju te liste od 30 proizvođača vozila Mecedes i Krajsler.
Najpouzdaniji automobili u SAD: Leksus i Tojota u vrhu liste, Tesla i Mercedes na začelju
Foto: Pixabay
To je pokazalo istraživanje o najpouzdanijim automobilima u SAD, koje je obavila neprofitna organizacija potrošača posvećena testiranju proizvoda Consumer Reports.
 
Porše i BMW su na osmom i devetom mestu, a od ukupnih 100 poena od anketiranih vozača dobili su 66, odnosno 64 poena.
Istraživanje je urađeno da bi se napravila lista najpouzdanijih automobila na osnovu problema koje su vozači imali u poslednjih 12 meseci sa svojim automobilima.
 
Prema agenciji za ocenjivanje vozila u SAD, pouzdanost je najvažniji kriterijum kupaca automobila, iznad bezbednosti, pristupačnosti ili efikasnosti potrošnje goriva. 
Za istraživanje o zadovoljstvu potrošača, Consumer Reports je prikupio podatke više od 330.000 vozila, koji pokrivaju raspon modela od 2000. do početka 2024. i koji uključuju 17 oblasti koje mogu biti problematične uključujući motor, menjač, elektroniku u automobilu i još mnogo toga, a kako bi odredili rezultat pouzdanosti za 30 proizvođača automobila.
 
U najnoviju rang listu uključene su i tri nove problematične oblasti koje se posebno fokusiraju na hibride, plug-in hibride i električna vozila.
 
Leksus je na prvom mestu sa 79 poena od mogućih 100, Tojota ima 79 a Mini 71, nakon toga sedi Akura sa 70 i Subaru sa 69 poena. Mazda ima 67, Porše 66, BMW 64, KIA 61, Hjundai 56, Bjuik 54, Infiniti 53.
 
Tesla je prvi proizvođač koji ima ispod 50 poena - tačnije 49, slede Ram, Kadilak i Nisan po 45, Audi je na 19. mestu. Ševrolet na 20, Dodž na 21. Slede Ford, Linkoln, GMC, Volvo, Jeep. Na poslednja tri mesta nalaze se Rivian, Mercedes i Krajsler sa 24, 23 i 19 poena", navodi se u istraživanju Consumer Reports.
Visual Capitalist objavio je listu najpouzdanjijih na osnovu kvarova, gde su takođe na prvom i drugom mestu Leksus i Tojota, slede Bjuik, Šervolet i Mini, ali su kod njih na začelju te liste od 30 proizvođača automobila Linkoln, Lend Rover, Folksvagen, Audi i Krajsler. 
 
Limuzine, hečbekovi i kupei čine jednu od najpouzdanijih kategorija vozila u istraživanjima sa prosečnom predviđenom ocenom pouzdanosti od 57 od 100. Slede SUV vozila sa ocenom 50, zatim minivanovi sa ocenom 45.  Pikapovi su najnepouzdanija kategorija, sa prosečnom ocenom 41.
  • Zamenik zamenika

    22.07.2024 19:54
    Toyota je već 30 godina u Americi najprodavanija marka, najpouzdanija i osim toga ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Globalno najprodavaniji model automobila na svetu je Toyota Corolla. I stvarno jeste najbolja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Kopernikus: Ovo leto je najtoplije u istoriji

Leto 2024. godine oborilo je globalne toplotne rekorde drugu godinu zaredom, zbog čega će verovatno biti najtoplije od kada se beleže podaci, navodi evropska Kopernikus služba za klimatske promene.