Er Srbija: Biće kašnjenja na letovima za Antaliju tokom cele letnje sezone

Na aerodromu u Antaliji u Turskoj ograničeni su kapaciteti za sletanje aviona i ujedno je izuzetno usporeno zemaljsko opsluživanje, saopštila je Er Srbija.
Er Srbija: Biće kašnjenja na letovima za Antaliju tokom cele letnje sezone
Foto: 021.rs
Zbog toga će u narednom periodu dolaziti do određenih odstupanja od planiranog reda letenja svih avio-kompanija koje lete do Antalije, uključujući i Er Srbiju, koja tokom letnjih meseci obavlja veoma intenzivan čarter-saobraćaj do te popularne turske destinacije.
Kako navode, razlog su opsežni infrastrukturni radovi koji se obavljaju u cilju velikog proširenja aerodroma. 
 
Samo tokom današnjeg dana, veliki broj kompanija zabeležio je kašnjenja od dva do četiri sata.
Prema informacijama koje je srpska nacionalna avio-kompanija dobila od službi aerodroma u Antaliji, ovakvo stanje bi trebalo da potraje do kraja letnje sezone.
 
Er Srbija na dnevnom nivou prilagođava vremena polaska raspoloživim kapacitetima aerodroma u Antaliji i u neprekidnoj je komunikaciji sa turističkim agencijama koji su zakupci njenih čarter-letova, navode u kompaniji.
  • Sasa

    01.07.2024 21:19
    Objektivno
    Aerodrom u Antaliji ima impozantan saobracaj. Sa plaze se uvece vidi 6 do 7 aviona kako jedan za drugim slecu, kako jedan sleti, pojavljuje se iznad planina sledeci i prikljucuje koloni. Mislim da ima vise letova nego svi aerodromi na zapadnom balkanu zajedno.
  • Nenad

    01.07.2024 09:58
    Neprijatno je
    Da li ima nešto neprijatnije od čekanja da avion sleti i poleti posebno kada je parkiran na pisti. Tako sam u Tivru čekao sat i neštto u prepunom ATR-u da konačno poletimo. Klimu nisu uključili, bilo je i male dece. U takvim slučajevima dođe čoveku da iznajmi privatni avion iz Royal Charter Servisu pa koliko god koštalo. Ili da krene autom, mada Antalija uopšte nije blizu. Ako je do Turaka, stvarno nije u redu što u sred sezone renoviraju aerodrom ili šta li već rade. Izgubiće dosta turiste zbog toga
  • MikiLiman4

    01.07.2024 08:32
    Da dodam
    Sve ovo sto ste naveli je , izmedju ostalog tacno i to su razlozi , ali ima i glavni razlog zasto su stravicna kasnjenja !? Turski kontrlori su u Slow Down proceduri ili ti u strajku, zato sto im drzava neisplacuje novac koji im uplacuje redovno Euro Control za usluge .
    Turski kontrolori hoce svoje pare i tako se svete drzavi zato sto ih neplacaju, a ustvari kaznjavaju narod i putnike! Turska posla!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Turisti ponovo mogu da idu na Kapri

Popravljen je cevovod koji vodi pijaću vodu na Kapri, pa je turistima dozvoljeno da ponovo posete to italijansko ostrvo, saopštio je u nedelju njegov gradonačelnik Paolo Falko.