Stjuardesa upozorila šta ne treba da tražite u avionu jer semožete ozbiljno razboleti

Ako tokom avionskog leta poželite dodatno da rashladite svoje piće, pravite veliku grešku. Naime, prema jednoj stjuardesi, avioni su prilično prljavi i u njima postoje opasne bakterije.
 Stjuardesa upozorila šta ne treba da tražite u avionu jer semožete ozbiljno razboleti
Foto: Pixabay
"Svaku površinu u avionu dnevno dodiruje stotine ljudi, a ne dezinfikuju se često. Na kraćim letovima, mi uopšte nemamo priliku da operemo ruke tokom posluživanja pića. Zato nemojte tražiti led i stavljati ga u piće", upozorila je ona na Redditu.
 
Objasnila je da se "led stavlja u posudu pomoću lopatice, a posude se ne čiste baš često".
Ako ste skeptični prema ovom upozorenju, studija iz 2017. pokazala je da je stjuardesa u pravu.
 
Istraživači su uzorkovali 60 kocki leda iz domaćinstava i industrijskih objekata kako bi otkrili koliko sojeva bakterija sadrže. Otkriveno je da je u ledu bilo preko 50 različitih sojeva bakterija.
"Konzistentan postotak mikroorganizama nađenih u ledu poznati su uzročnici ljudskih infekcija", pisao je "The Washington Post" o studiji.
 
Zaključak je da je najsigurnije popiti piće iz zatvorene boce.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Ljudi dolaze u ovaj grad da umru

Neki ostanu samo nekoliko dana, drugi čekaju decenijama, ali mnogi stariji indijski hinduisti mirni su i uvereni da će im hodočašće ka smrti doneti večni mir.