VIDEO Papagaj s Tiktoka u Ginisovoj knjizi rekorda: Ume da imenuje bar 12 predmeta

Tiktok senzacija afrički sivi papagaj Apolo upisan je u Ginisovu knjigu rekorda, nakon što je prepoznao više predmeta nego ijedan papagaj pre njega.
Ova simpatična ptica, koja na Tiktok-u ima 2,8 miliona pratilaca, uspešno je imenovala 12 različitih predmeta koje joj je pokazao njen vlasnik, a postoji mogućnost da može i više od toga, prenosi Euronews.
 
"Nikad se ne zna šta će Apolo naučiti ili kakve bi rekorde mogao da obori", rekli su njegovi vlasnici za Ginisovu knjigu rekorda.
Ptičica deli dom sa dva crnoglava papagaja - Soleil i Ofelijom, koji se takođe ponekad pojavljuju u njegovim videima. 
 
Apolo je obučavan prema instrukcijama dr Ajrin Peperberg, koja je jedna od najpoznatijih stručnjaka za ponašanje životinja.
Ona je uspela da svog sivog papagaja Aleksa nauči da broji do šest i prepoznaje najrazličitije predmete i boje. 
 
 
Papagaji se obučavaju tako što jedna osoba podučava, a druga osoba stoji uz pticu i modeluje tačne odgovore na postavljene zadatke. 
 
U Apolovom slučaju, njegovi učitelji bili su njegovi ponosni vlasnici Dalton i Viktorija Mejson, koji kažu da im je cilj da podignu svest o prirodnoj inteligenciji životinja.
Mejsonovi su prvi put videli Apola u decembru 2020. u lokalnom pet šopu i odmah su znali da će postati član njihove porodice.
 
"Nadamo se da će ova titula promeniti značenje fraze 'ptičiji mozak'", kažu oni.
  • Penzioner

    15.08.2024 15:20
    Pametna vrana
    Da li se zna šta je sa vranom koja je bila na uglu dunavske i Zmaj Jovine ulice?Očito da je nekom pobegla(imala je traku oko noge).Moj zaključak je da je bila očigledno dresirana po onome šta je radila.
  • Zvrk

    15.08.2024 14:37
    Papagaja za predsednika
    Iako već takvog imamo, promena bi dobro došla.
  • Pile

    15.08.2024 12:52
    Bolje stoji nego prosečni srpski penzioner.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Poljski premijer objavio rat dabrovima

Dok se Poljska bori pod teretom poplava izazvanih jakim kišama širom centralne Evrope, poljski premijer Donald Tusk je okrivio dabrove za pogoršanje problema.