Mačka prešla skoro 1.500 kilometara da se vrati kući

Mačka koja se početkom juna izgubila u Nacionalnom parku Jeloustoun, pronađena je na putu ka kući dva meseca kasnije, nakon što je prevalila skoro 1.500 kilometara od Vajominga do Kalifornije.
Mačka prešla skoro 1.500 kilometara da se vrati kući
Foto: Pixabay
Mačka po imenu Rejnbo, u prevodu "Duga", izgubila se čim je sa svojim vlasnicima 4. juna stigla na odredište svog prvog putovanja u prirodno okruženje, navodi AP.
 
Dok su kampovali vlasnici su je tražili četiri dana, ali bezuspešno.
U avgustu su Angvijanovi dobili poruku od kompanije koja proizvodi mikročipove da se njihova mačka nalazi u Društvu za prevenciju surovog ponašanja prema životinjama (SPCA) u Rozvilu, u Kaliforniji, gotovo 1.500 kilometara od Jeloustouna, a samo 322 kilometra od njihove kuće u Salinasu.
 
Žena koja je prva videla mačku kako tumara ulicama Rozvila hranila ju je i pojila sve dok je 3. avgusta nije uhvatila i odvela u lokalni SPCA.
Već sutradan, Angvijanovi su se odvezli u Rozvil da preuzmu svoju ljubimicu, koja je u međuvremenu smršala više od 2,5 kilograma.
 
"Verujem da je put prešla uglavnom pešice. Šape su joj u ranama. Izgubila je 40 odsto telesne težine", rekla je Suzana Angvijano.
 
Vlasnici i dalje ne znaju kako je njihova mačka stigla do Rozvila, ali veruju da je pokušala da se vrati kući.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja