VIDEO: Koala zalutala na železničku stanicu, vozovi za svaki slučaj usporili

Jedna koala je u petak rano ujutro neočekivano prošetala železničkom stanicom u Australiji, nakon čega je alarmirana policija i usledila je kraća sigurnosna akcija.
VIDEO: Koala zalutala na železničku stanicu, vozovi za svaki slučaj usporili
Foto: Screenshot (Youtube/Sky News Australia)
To je juče javila vladina agencija Transport za Novi Južni Vels.
 
Na snimku koji je objavila agencija vidi se koala kako luta peronom stanice blizu Sidneja. Reč je o povučenoj životinjskoj vrsti, jednoj od najomiljenijih u Australiji. 
Dok je obilazio stanicu, čuvar je primetio životinju i o tome obavestio Centar za sigurnosnu kontrolu, a svi vozovi u dolasku upozoreni su da treba da uspore kada prolaze tim područjem jer se nepozvani gost opasno približio ivici perona, stoji u objavi agencije Transport na Fejsbuku.
 
Koala je na kraju preskočila ogradu uz pomoć policajaca koji su uspeli da je oteraju sa šina i vratila se u grmovito područje.
"Sve putnike, velike i male, molimo da ostanu iza žute linije", objavio je Transport za Novi Južni Vels.
 
 
Jugozapadni Sidenj dom je velikoj populaciji koala, ali urbani razvoj predstavlja sve veću pretnju tim simpatičnim životinjama.
 
Koale su na popisu ugroženijih životinja, onih kojima u Australiji preti izumiranje. Vlada Novog Južnog Velsa do sada je uložila milione u projekte očuvanja koala s ciljem udvostručenja njihovog broja u državi do 2050. godine.

Teme

koale
  • Aleksandra

    09.10.2024 07:59
    Bravo
    To se zove razvijena ljudska svest prema drugom biću.
    A kod nas,…… ma ne vredi ni govoriti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Muškarac ujeo anakondu koja ga je napala

Muškarac u Brazilu ugrizao je džinovsku anakondu koja se obmotala oko njega pokušavajući da ga zadavi u amazonskoj prašumi u oblasti Tera Santa na severu Brazila.

Poljski premijer objavio rat dabrovima

Dok se Poljska bori pod teretom poplava izazvanih jakim kišama širom centralne Evrope, poljski premijer Donald Tusk je okrivio dabrove za pogoršanje problema.