Sledeće nedelje vaučere za lekove i rehabilitaciju obolelih od retkih bolesti dobija 600 porodica

Ministarstvo za brigu o porodici saopštilo je da će oko 600 porodica koje imaju članove obolele od retkih bolesti dobiti vaučere u toku sledeće nedelje, na kućne adrese.
Sledeće nedelje vaučere za lekove i rehabilitaciju obolelih od retkih bolesti dobija 600 porodica
Foto: Pixabay
Reč je o vaučerima za kupovinu lekova i medicinskih sredstava, kao i vaučerima za rehabilitaciju u banjama.
 
Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo je danas predalo 600 vaučera Pošti Srbije, koja će ih u što kraćem roku isporučiti porodicama širom Srbije.

"Od kada je počela isporuka vaučera preko Pošte Srbije do danas, tačnije u roku od mesec dana, obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama poslato je oko 2.500 vaučera. Isporuka će se nastaviti i u narednom periodu", stoji u saopštenju.

Vaučeri za kupovinu lekova i za rehabilitaciju mogu da se iskoriste do kraja godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Bolnica u Švedskoj greškom uklonila 33 materice

Tokom prošle i ove godine zbog pogrešne dijagnoze Univerzitetske bolnice u Švedskoj kod 33 žene operacijom je uklonjena materica, zbog čega je glavni lekar te bolnice izrazio duboko žaljenje.

Istorijsko dostignuće: Egipat iskorenio malariju

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je danas potvrdila da u Egiptu više nema malarije, što je dostignuće koje je agencija Ujedinjenih nacija za javno zdravlje pozdravila kao "zaista istorijsko".

Slušni aparat je higijena i kultura života

Danas da idemo gluvi kroz život nekako ne ide, koristiti slušni aparat je prosto higijena i kultura života, rekla je nedavno dr Galina Joković, ORL specijalista i subspecijalista audiologije.