Brzo i ukusno: Piletina sa limunom i belim lukom

Sigurno će vam se dopasti ova jednostavna, a istovremeno ukusna piletina sa limunom i belim lukom.
Brzo i ukusno: Piletina sa limunom i belim lukom
Foto: Pixabay
Ovaj recept donosi savršenu kombinaciju osvežavajuće kiselosti limuna i bogatstva arome belog luka, stvarajući neodoljivu harmoniju ukusa.
Sa svega nekoliko sastojaka i malo vremena, pripremite se da uživate u sočnom obroku.
Sastojci:
 
4 pileća filea
2 limuna
4 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Svež peršun (opciono)
 
Kako se sprema:
Operite limun i izrendajte koricu jednog. Iscedite sok iz oba limuna.
 
Oljuštite i sitno iseckajte beli luk.
 
U maloj činiji, pomešajte izrendanu koru limuna, sok od limuna, seckani beli luk, maslinovo ulje, so i biber po ukusu. Ova mešavina će biti marinada za piletinu.
 
Stavite pileći file u plitku posudu i prelijte marinadom. Dobro promešajte, kako bi se piletina ravnomerno natopila. Pokrijte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 30 minuta (idealno bi bilo oko dva sata).
 
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
 
Uklonite piletinu iz marinade i stavite je u vatrostalnu posudu. Prelijte preostalom marinadom preko piletine.
 
Pecite piletinu u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta, ili dok ne postane zlatno smeđa. Ako želite, pospite je svežim seckanim peršunom pre služenja.
 
Poslužite sa omiljenim prilogom, kao što su krompir pire, pirinač ili sezonsko povrće.
 
Prijatno!
  • Niste

    20.10.2023 21:22
    Rekli
    Jel ide za tim pivo
  • Lufthansa

    20.10.2023 20:29
    Top
    Bas mi je ovako nesto trebalo, jednostavno brzo i ukusno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti