Korak po korak: Recept za domaću picu

Pica je jelo koje možemo da jedemo gotovo uvek. Doručak, ručak, večera.
Korak po korak: Recept za domaću picu
Foto: Pixabay

Uglavnom je naručujemo ili kupujemo za usput.

Međutim, ukoliko izdvojimo malo vremena, lako bismo mogli i sami da je napravimo.

Evo recepta, korak po korak.
 
Sastojci:
 
1 šolja tople vode
2 i 1/4 kašičice suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 i po šolje brašna
2 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
 
Za nadev:
 
1/2 šolje paradajz sosa
1 i po šolje rendanog mozzarela sira
Omiljeni sastojci po izboru (npr. šunka, pečurke, masline, paprike, luk, origano itd.)
 
Uputstvo:
 
Priprema testa:
 
U manjoj činiji, kombinujte toplu vodu, suvi kvasac i šećer. Ostavite da odstoji 5-10 minuta dok se kvasac ne aktivira (počne stvarati penu).
 
U većoj činiji, kombinujte brašno i so. Dodajte kvasac i maslinovo ulje. Zamesite testo dok ne postane glatko i elastično. Ako je testo previše lepljivo, dodajte malo više brašna.
 
Pokrijte činiju čistom krpom i ostavite testo da odmara na toplom mestu oko 1-2 sata ili dok se udvostruči.
 
Priprema pice:
 
Prethodno zagrejte rernu na 220°C.
 
Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u obliku pice. Debljina testa zavisi od vaših preferencija. Postavite testo na pleh obložen papirom za pečenje.
Dodavanje nadeva:
 
Premažite paradajz sosom preko testa.
 
Pospite rendanim mozzarela sirom ravnomerno preko sosa.
 
Dodajte omiljene sastojke po izboru, kao što su šunka, pečurke, masline, paprike, luk i origano.
 
Pečenje:
 
Stavite picu u unapred zagrejanu rernu i pecite je 12-15 minuta ili dok testo ne postane zlatno smeđe, a sir se rastopi i dobije lepu koricu.
 
Posluživanje:
 
Isecite picu na komade i poslužite dok je još topla. Uživajte!
 
Ovo je osnovni recept za domaću picu. Možete prilagoditi sastojke i dodati svoje omiljene dodatke kako biste stvorili picu po vašem ukusu.
  • Silver

    24.10.2023 09:34
    okanite se coravog posla i narucite picu prekp glova ...
  • mrk

    23.10.2023 18:54
    rerna od 250 stepeni ne radi posao. probao i sa šamot pločama, isto tesko to ide. sa lopaticom i nekako ali bez nje nikako.

    glavna i najvaznija stvar kod testa je FERMENTACIJA. nikakve gluposti za 2h i tako to. minumum 24h do 48h fermentacije poolish-a i posle 24h fermentacija testa.
  • Lk

    23.10.2023 14:50
    Lk
    Ko da je neka filozofija? Od 2 kg brasna dobicete cetiri porodicne pice! Testo uz kvasac nedodje za 2h kupite sampinjonje paradajz pire origano i jeftiniji sir! Testo razvucete kolika vam je tepsija i pecete na tepsiji koja je okrenuta naopacke i tako dobijete vecu picu! To je sirotinjska hrana i mozete sta hocete i imate staviti na Testo sve ukusno I bitno je da su svi ukucani siti! Mi tako pravimo prvo se pire razblazi sa malo vode origina biber i po kasikice secera. Onda na svako Testo se nanosi zatim sunku sampinjoni i rendani sir pred kraj pecenja! Neko ko ima para stavlja prsutu mocarelu…ali za naša primanja ovo je sasvim dovoljno i svi zadovoljni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti