Sudija u Brazilu naredio suspenziju mreže "X" u toj zemlji

Sudija brazilskog Vrhovnog suda Aleksandar de Moraes naložio je da suspenziju društvene mreže "X" u toj zemlji.
Sudija u Brazilu naredio suspenziju mreže "X" u toj zemlji
Foto: Pixabay
On je u saopštenju naveo da će ta platforma u Brazilu biti zabranjena dok ne ispuni sve sudske naloge i ne plati postojeće kazne, prenosi BBC.
 
Sudija Moraes, koji je dugo bio u sporu sa "X"-om čiji je vlasnik Ilon Mask, dao je ranije platformi rok od 24 sata da imenuje novog pravnog zastupnika ili se suoči sa suspenzijom.
Očekuje se da će platforma biti ukinuta u zemlji u naredna 24 sata.
 
Sudija Moraes dao je kompanijama Epl i Gugl rok od pet dana da uklone "X" iz svojih onlajn prodavnica za aplikacije.
Ljudi koji pokušaju da pristupe Iksu nakon zabrane putem VPN-a mogli bi biti kažnjeni sa 50.000 brazilskih reala (6,7 hiljada funti), prema izveštajima lokalnih medija.
 
"X" je saopštio da se očekuje da će biti blokiran u Brazilu nakon što nije ispoštovao rok za imenovanje novog pravnog zastupnika kompanije.
 
Ranije ovog meseca mreža je zatvorila svoju kancelariju u zemlji, rekavši da je njenoj predstavnici zaprećeno hapšenjem ako se ne pridržava naređenja koje su opisali kao "cenzuru".
Višemesečna svađa počela je tako što je sudija Moraes u aprilu naredio suspenziju više desetina naloga na Iksu zbog navodnog širenja dezinformacija.
 
Vlasnik kompanije Ilon Mask zapretio je da će ponovo aktivirati naloge i nazvao Moraesa "tiraninom" i "diktatorom".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija