Rute: Oprezno sa novim sankcijama ruskim gasnim i naftnim kompanijama

Holandski premijer Mark Rute istakao je da bi EU trebalo da bude oprezna pri uvođenju novih sankcija ruskim gasnim i naftnim kompanijama jer su neke zemlje još u velikoj meri zavisne od tih resursa.

"Moramo osigurati da energetska nezavisnost obezbedi dovoljno gasa i nafte u sistemu. To je veoma važno za Holandiju, Nemačku, Francusku i zemlje Istočne Evrope", rekao je Rute novinarima posle sastanka sa predsednikom Litvanije Gitanasom Nausedom.

"Moramo to da uradimo što je pre moguće, ali to ne možemo da uradimo sutra", istakao je Nauseda dodajući da je Litvanija decenijama mnogo ulagala u energetsku bezbednost i da je sada spremna za potpuni bojkot ruske nafte i gasa.

"Sada kada su maske pale, vreme je da se krene napred u primeni odluka koje su apsolutno neophodne da bi se Evropa osećala sigurnijom, nezavisnijom i otpornijom na spoljne šokove", dodao je Nauseda.
  • Nenad

    21.03.2022 22:51
    Došlo iz d*peta u glavu
    Ne može se tek tako odreći privilegija zarad nato projektila.
  • Zebra

    21.03.2022 20:12
    Čovek pametno govori, ali EU strategija ne gleda “neke” zemlje, već interes par jakih zemalja! Svi ostali će placati jako skupu struju tim zemljama EU! Srbija koja nije u EU je zahvaljujući SNS ostala bez TENTa, a samim tim i bez elektroprivrede!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).