Maduro optužio Izrael za "genocid" nad Palestincima

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je Izrael za "genocid" nad Palestincima nakon najavljene izraelske "opsade" pojasa Gaze, javila je jutros agencija Frans pres.
Maduro optužio Izrael za "genocid" nad Palestincima
Foto: Beta/AP
"Generalni sekretar UN (Antonio Gutereš) izdao je saopštenje koje smo pažljivo pročitali, izjavu upozorenja, suočeni sa genocidom koji je počeo protiv palestinskog naroda u Gazi", rekao je Maduro u tv obraćanju.
On je ocenio da postoji "legitimna zabrinutost Izraela za bezbednost", ali da je "duboko uznemiren" najavom "potpune opsade" pojasa Gaze.
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u ponedeljak rekao da je ofanziva protiv Hamasa u pojasu Gaze tek počela.
 
Izrael je formalno proglasio ratno stanje u nedelju.
  • 2023

    10.10.2023 23:01
    i egipat ima zidove i granice naspram gaza podrucja i ne dozvoljava im prolaz, a sama gaza je sva u podzemnim tunelima.hamas je samo jos jedna formacija koja je stvorena od zapada (usa cia, kao i isil ili mudzahedini u bivsoj bih i kosmet-u) a koja se otela kontroli svom tvorcu!dok je fatah i plo bio umeren sa j.arafatom i podrskom bivseg sssr-a....ovo sto su uradili je pecat i smrtna kazna
  • zztop

    10.10.2023 16:15
    Ako srbija ode u BRIKS ovaj maduro će joj biti partner , napredno zar ne...
  • w/e

    10.10.2023 14:14
    Izrael
    Besumicno gadjanje civilnih objekata u najgusce naseljenoj zoni na svetu. Civili nemaju ni gde da pobegnu posto su svi granicni prelazi zatvoreni, nemaju vodu, hranu, struju ni gorivo. Zlocini protiv covecnosti, genocid, itd. Cudi me da ljubitelji "Medjunarodnog prava" ne komentarisu, posto ih je uvek gomila kada se pomenu Kosovo ili Srebrenica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet