Ukrajinski premijer: Dobijaćemo 60 milijardi dolara vojne pomoći godišnje

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je danas da će Kijev od partnera u naredne četiri godine dobiti 60 milijardi dolara vojne pomoći godišnje.
Ukrajinski premijer: Dobijaćemo 60 milijardi dolara vojne pomoći godišnje
Foto: Pixabay
To je predviđeno u 20 bezbednosnih sporazuma koje je Kijev potpisao sa partnerima.
 
Kijev se u velikoj meri oslanja na vojnu podršku partnera u odbrani od ruske invazije koja traje već 28 meseci, prenosi Rojters.
Kroz sporazume, uključujući one sa EU i SAD, obećana je dugoročna vojna i druga pomoć i obavezuju se potpisnici da će se održati hitne konsultacije kako bi bila doneta odluka o narednim koracima u slučaju novog ruskog napada nakon što se sadašnji sukob završi.
"Prema ovim sporazumima, u naredne četiri godine, naši partneri planiraju da obezbede Ukrajini ukupnu vojnu podršku u vrednosti od 60 milijardi dolara godišnje“, rekao je Šmigalj tokom sastanka vlade.
 
Sporazumi se sklapaju bilateralno i svi su različiti, dodao je.
  • @SRB-IN

    29.06.2024 12:34
    @SRB-IN taj Bizmarkov plan je propao, jer ako ovako nastave neće više biti Ukrajinaca, neće imati koga da ubeđuju da nisu Rusi.
    Već su počeli regrutaciju staraca, invalida i tinejdžera i to znači da su pri kraju, dobijaće 60 milijardi $ godišnje do poslednjeg Ukrajinca
  • Nikola

    29.06.2024 09:40
    Klanica
    Daju živote svojih građana za dolare.
  • Evo ga

    29.06.2024 04:00
    @gavril
    Obavešten o svemu, kao i famozni Plaćač Poreza.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.