Sastanak kompletnog osoblja Bele kuće zbog posledica Bajdenovog učinka u debati sa Trampom

Šef kabineta Bele kuće Džef Zajents pozvao je danas učesnike sastanka sa kompletnim osobljem da utišaju "buku" i usredsrede se na poslove upravljanja zemljom.
Sastanak kompletnog osoblja Bele kuće zbog posledica Bajdenovog učinka u debati sa Trampom
Foto: Beta/AP (Gerald Herbert)
Kako se navodi, to moraju da učine dok viši zvaničnici nastoje da obuzdaju političke posledice katastrofalnog učinka televizijske debate predsednika SAD Džozefa Bajdena sa Donaldom Trampom.
Čak i kada je priznao da su dani nakon debate u Atlanti između demokrate Bajdena i republikanca Donalda Trampa bili izazovni, Zajents je osoblju Bele kuće ukazao na dostignuća i rezultate administracije, i rekao da će upravljanje biti još važnije sada kada se sezona predsedničke kampanje zahuktava, posebno nakon praznika 4. jula, rekao je AP-u jedan zvaničnik Bele kuće.
 
Predsednik lično je počeo privatno da se javlja najvišim predstavnicima Demokratske partije SAD kao što su lider Senata Čak Šumer, lider demokratske manjine u Predstavničkom domu Hakim Džefris, senator iz Delavera Kris Kuns i predstavnik Južne Karoline Džejms Klajbern, rekli su drugi službenici Bele kuće upoznati sa tim razgovorima.
Na Kapitol Hilu, napetost je svakim danom sve veća zbog Bajdenove sporosti u kontaktiranju sa najvišim i najviđenijim članovima stranke, kažu ljudi koji su upoznati sa tekućim razgovorima.
 
Demokrate su nezadovoljne odgovorima o Bajdenovom debatnom nastupu koje dobijaju i od osoblja Bele kuće i od samog Bajdena.
 
Postoji i dublja frustracija među nekim demokratama, koji smatraju da je Bajden trebalo da se pozabavi svojim mogućnostima mnogo ranije, i da ih je doveo u tešku poziciju time što je ostao u trci za reizbor na predsedničku funkciju kao kandidat stranke.
 
Zajents je pokušao da učvrsti poverenje osoblja u Bajdenov tim za reizbor, rekavši da je taj tim "snažan" i da je posao Bele kuće da se usredsredi na nastavak sprovođenja Bajdenovih političkih ciljeva kao predsednika.
 
Takođe je rekao osoblju da je Bajden uvek znao da prebrodi teška vremena, iako su ga otpisivali tokom decenija koje je proveo na javnim funkcijama.
 
Šef kabineta je takođe pozvao osoblje da "nastave da budu tim" i, dok je sa jedne strane priznao postojanje sve glasnije političke buke, on ih je pozvao da se "isključe iz toga" i ostanu disciplinovani, rekao je zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman.
 
Zajents je takođe pozvao osoblje Bele kuće da postavlja pitanja i pruža povratne informacije.
 
Sazivanje celog osoblja Bele kuće nije neuobičajeno, ali ovo današnje od 15 minutna održano je u okolnostima kada Bajden i visoki zvaničnici Bele kuće nastoje da umire uznemirene poslanike Demokratske partije, donatore i druge saveznike unutar stranke s obzirom na sve glasnija pitanja da li 81-godišnji Bajden može kompetentno da rukovodi zemljom ako bi na izborima dobio drugi predsednički mandat.
 
Bajdenova kampanja za reizbor je planirala ovakvo okupljenja i kaže da će "češće koristiti mejlove i pozive svom osoblju" kako bi se obzbedilo sigurni da svi oni imaju najnovije podatke i obaveštenja o širim prioritetima kampanje iz dana u dan, navodi se u dopisu koji su danas poslale predsedavajuća kampanje Džen O'Meli Dilon i menadžerka kampanje Džuli Čavez Rodrigez.
 
Bajden i potpredsednica Kamala Haris trebalo bi danas da imaju zajednički ručak, kakve imaju sporadično, a predsednik je planirao da večeras ugosti i niz demokratskih guvernera u Beloj kući.
 
Među demokratskim guvernerima koji planiraju dolazak su Tim Valz iz Minesote, koji vodi Udruženje demokratskih guvernera, J. B. Pricker iz Ilinoisa, Maura Healei iz Masačusetsa, Danijel Makii sa Roud Ajlenda, Grečen Vitmer iz Mičigena, Endi Bešir iz Kentakija i Gevin Njusom iz Kalifornije, kažu njihovi pomoćnici.
 
Guverner Severne Karoline Roj Kuper i guverner Nju Džersija Fil Marfi planiraju da učestvuju virtuelno.
  • Bez brige

    03.07.2024 22:56
    bajdena, trampa, putina a ne beži ni sidji ping mnogo po krštenici muči samo jedan najvažniji problem i to oko testamenta. Iza bajdena i trampavog još i stoji neki sistem, putko je u čežnji što nema naslednika kalibra kim džo una, a sidji ping ima arsenal partijskih "klonova".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Krit

Zemljotres jačine 4,1 stepen pogodio je danas grčko ostrvo Krit, javlja Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC).