Objavljeni novi detalji o atentatoru na Trampa: Glasač republikanaca, ali dao donaciju demokratama

Naoružani napadač Tomas Metju Kruks, osumnjičen za pokušaj atentata na Donalda Trampa tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji, registrovan je kao 20-godišnji glasač republikanaca.
Objavljeni novi detalji o atentatoru na Trampa: Glasač republikanaca, ali dao donaciju demokratama
Foto: Beta/AP
Međutim, kako piše CNN, on je dao donaciju od 15 dolara jednoj organizaciji naklonjenoj Demokratskoj stranci.
 
FBI je identifikovao osumnjičenog napadača na Trampa kao Tomasa Metju Kruksa, koji je živeo u Betel parku, predgrađu Pitsburga, oko 80 kilometara južno od lokacije na kojoj se održavao Trampov miting, prenosi CNN.
Kruks je 2022. godine završio srednju školu Betel park, preneli su lokalni mediji, a zapisnici Savezne izborne komisije pokazuju da je donator naveden pod imenom Tomas Kruks sa istom adresom kao i napadač u januaru 2021. godine dao donaciju od 15 dolara jednog organizaciji za političku akciju naklonjenoj Demokratskoj stranci.
 
Prema zvaničnim podacima nadležnih bezbednosnih službi, Kruks je pucao na Trampa sa krova obližnje zgrade izvan bezbednosnog pojasa oko lokacije na kojoj se održavao miting, a potom su ga likvidirali agenti Tajne službe.
"Napadač nije imao nikakvu identifikaciju pri sebi zbog čega su agenti morali da provere njegov DNK i dobiju biometrijsku potvrdu identiteta", izjavio je Kevin Rojek, specijalni agent zadužen za terensku kancelariju FBI-a u Pitsburgu.
 
Detaljnije o napadu čitajte OVDE.
  • Sale

    14.07.2024 16:45
    Ma koja istraga regrutovali ga, nisu reagovali i opet im nije uspelo..
  • skupa municija

    14.07.2024 15:18

    Žika
    14.07.2024 • 10:30
    U sitna crevca
    "on je dao donaciju od 15 dolara jednoj organizaciji naklonjenoj Demokratskoj stranci."
    Kod nas se ne zna za donatore koji daju milione, a ovi čak i tričavih 15 evra?

    Toliko je bio u mogucnosti. Kada je kupio metke, platio internet, ostalo mu 15 dolara.
  • +1

    14.07.2024 14:02
    @Joca
    Verujem da ih je ovim dobio. Pa pogledajte samo hvalospeve ovde a sigurno je da je američki narod od jutros u značajnom procentu gluplji nego juče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet