Samo 48 sati nakon pokušaja atentata: Tramp na novom predizbornom skupu, pojačano obezbeđenje

Donald Tramp prisustvuje Republikanskoj nacionalnoj konvenciji koja počinje u Milvokiju 48 sati od kako je na njega pucano u Pensilvaniji.
Samo 48 sati nakon pokušaja atentata: Tramp na novom predizbornom skupu, pojačano obezbeđenje
Foto: Beta/AP
Zbog propusta službi zaduženih za bezbednost bivšeg predsednika SAD pred konvenciju Republikanaca na kojoj se očekuje da Tramp bude potvrđen kao kandidat, mere bezbednosti su podignute na najviši nivo.
Tramp je u subotu uveče preživeo atentat kada je na njega, tokom govora na predizbornom skupu u Pensilvaniji, pucao 20-godišnji Tomas Metju Kruks.
Napadač koji je pucao na Trampa ubijen je od strane pripadnika Tajne službe, a njegov identitet je utvrđen nekoliko sati kasnije. FBI koji vodi slučaj ispituje dokaze i pokušava da utvrdi motiv.
 
FBI tvrdi da je napadač delovao sam i da je koristio automatsku pušku, ali ostaje nejasno kako specijalci nisu na vreme uočili napadača na krovu obližnjeg objekta, iako je bilo upozorenja i iz publike.
 
U pucnjavi je ubijen 50-godišnji vatrogasac koji je prisustvovao predizbornom skupu, dok su još dve osobe teško povređene.
 
Predsednik SAD Džozef Bajden osudio je napad na Trampa i poručio da nasilju nema mesta u SAD i pozvao Amerikance da se ujedine u osudi.
  • Čega

    15.07.2024 09:36
    se boje svetske tzv "vodje", vlasti i bogataši? Jednostavne istine da običan narod širom sveta je savladao veštinu preživljavanja i naviknut je da kako tako opstaje i dalje živi i bez njih. Problem je što finansijska, multikorporativna , političko birokratska svetska elita ne može opstati i preživeti bez da se ne "hrani" parazitski na račun ljudskih resursa, tj. običnog naroda. Na tome počiva današnja tzv "civilizacija" .
  • Belosvetske

    15.07.2024 08:24
    igre prestola
    globalna politička scena se svela na nekolicinu istočnih i zapadnih ekstremnih, kontraverznih, beskrupuloznih imena. Novokomponovani bogataši se zaigrali na nivou primitivnog, agresivnog rijalitija koji se zvanično naziva "politika".
  • Fića

    15.07.2024 08:01
    Propust "bezbednjaka"
    Organizator obezbeđenja je napravio propust.
    Neverovatno je da krov tog istaknutig objekta sa kojeg se smatra da su poleteli meci, nije bio posednut od strane tzv. "tajne službe"...!
    Gledao sam i komentar nekog njihovog "stručnjaka za bezbednost" koji je govorio o karakteristikama municije ispaljene na Trampa i municije u kalibrima 308 i 7,62 i njihovim "uspešnim dometima" ...!
    Prosto, kao da obučava neke naredne počinioce...?!
    Amerika, je "to".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet