Gradonačelnik Londona: Koncerti Tejlor Svift biće održani po rasporedu

Koncerti Tejlor Svift u Londonu održaće se po prethodno predviđenom rasporedu.
Ovo je potvrdio gradonačelnik Londona Sadik Kan, uprkos nedavnom otkazivanju njenih koncerata u Austriji, zbog terorističkih pretnji.
 
Planirano je da Svift u Vebli Areni sledeće nedelje održi pet koncerata,
Kan je rekao da su glavni grad Velike Britanije i policija naučili lekcije od napada u Mančesterskoj Areni, kada je u samoubilačkom bombaškom napadu ubijeno 22 ljudi na koncertu Arijane Grande, na severozapadu Engleske 2017. godine.
 
"Imamo ogromno iskustvo u policijskom obezbeđenju ovih događaja, nikada nismo samozadovoljni, mnoge lekcije su naučene posle groznog napada u Mančesterskoj Areni", rekao je Kan za Skaj Njuz.
Dodao je da policija blisko sarađuje sa gradskim vlastima i lokalnim odborima u kvartovima gde se održavaju koncerti, kao što su koncerti Tejlor Svift tokom naredne dve nedelje.
 
Austrijske vlasti otkazale su planirane koncerte Tejlor Svift u Beču zbog terorističke pretnje. 
 
Dvojica osumnjičenih su uhapšeni, a napadi su sprečeni. Obojica su izgleda bili inspirisani grupama Islamska država i Al Kaida, izjavile su austrijske svlasti.
 
Istražitelji su našli materijale za pravljenje bombi u domu jednog od njih. Zvaničnici su rekli da su njih dvojica priznala da planiraju da "ubiju koliko je moguće više ljudi, ispred mesta gde se održava koncert".
Tri rasprodata bečka koncerta otkazana su juče zbog tog plana, što je jako pogodilo njene obožavaoce iz celog sveta. Mnogi su platili hiljade evra za put i smeštaj u Beču, kako bi prisustvovali koncertima trenutno najpopularnije svetske pop umetnice, u okviru njen turneje Eras, na stadionu "Ernst Hapel".
 
Organizatori koncerta rekli su da stoje iza svoje odluke, i da su očekivali po 65.000 obožavalaca unutar stadiona na svakom koncertu i oko 30.000 posmatrača ispred stadiona, gde su, prema navodima vlasti, osumnjičeni planirali da izvrše napad.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet