Ubijen zvaničnik Hamasa u Libanu

Bezbednosni zvaničnik Hamasa iz jednog palestinskog izbegličkog kampa u Libanu ubijen je u izraelskom vazdušnom napadu kod grada Sidona, rekao je AFP-u jedan libanski bezbednosni izvor.
"Izraelski napad je pogodio jednog bezbednosnog zvaničnika Hamasa iz kampa Ain el Helou dok je bio u svom vozilu kod grada Sidonu", rekao je izvor, koji je zatražio anonimnost.
 
Dopisnik AFP-a video je spasioce kako uklanjaju ugljenisano telo iz vozila i vojnike kako pod izolaciju stavljaju područje napada južno od Sidona, u blizini kampa Ain el Helou, najvećeg od 12 zvaničnih palestinskih izbegličkih kampova u Libanu.
Tokom proteklih deset meseci, Izrael je više puta uzimao za mete zvaničnike palestinskog islamističkog pokreta na teritoriji Libana.
 
Ovo je prvi udar ovog tipa u Sidonu otkako su libanski Hezbolah, saveznik Hamasa, i Izrael počeli da gotovo svakodnevno razmenjuju vatru preko granice Izraela i Libana.
Razmena je počela otkako je Hamas iznenada napao Izrael 7. oktobra i izazvao sadašnji rat u Gazi.
 
U januaru je po svoj prilici izraelski udar koštao života Hamasovog političkog čoveka broj dva, Saleha al-Arurija, i još šest ljudi u uporištu Hezbolaha južno od Bejruta.
 
Izrael nije preuzeo odgovornost za napad.
 
U martu je Hamas saopštio da je jedan od njegovih pripadnika poginuo u izraelskom napadu na južni Liban za koji su državni mediji rekli da je odneo tri ljudska života.
Hamas je u maju saopštio da mu je ubijen "komandant" u izraelskom napadu u istočnom Libanu, kod granice sa Sirijom.
 
Pošto je Hamas napao Izrael, jevrejska država je obećala da će uništiti taj pokret.
  • Svetlana

    10.08.2024 09:16
    Spasoje@
    Izgleda da je istina, jer kako drugacije objasniti bedu u kojoj zive Palestinci, pored milijardi koje dobijaju kao pomoc iz celog sveta! Ono sto je bilo namenjeno progresu naroda, je zavrsilo u podzemnim tunelima, oruzju i lagodnom zivotu terorista! Doduse, i narod je kriv, on je birao Hamas i dozvolio da bude topovsko meso Hamasa! Kao i mi za vreme Milosevica, mi smo mu dozvolili da hara po Jugoslaviji, mi smo na kraju izvukli deblji kraj! Zasluzeno! Svako svoju sudbinu sam kroji! Nisam videla jednu, bar malu povorku Palestinaca, kao protest protiv masakra u Izraelu, vec opste slavlje! Svako svoju glupost placa!
  • Hannah Montana

    10.08.2024 08:15
    @ Spasoje
    @ Spasoje Da li je moguće da u maloj,"siromasnoj" Srbiji zive 33000 milionera i 48 milijardera, a da u svetskoj sili Japanu zemlji sa 105 miliona stanovnika,trecoj svetskoj ekonomiji zivi 49 milijardera ??
    Kako je moguće da Australija ima samo 44 milijardera, Francuska 42,a Švedska 41 milijardera ?
    Kako je moguće da u toj prebogatoj Švajcarskoj živi 40 milijardera, a u jadnoj Srbiji 48!? Kako je to moguće??
  • Spasoje

    10.08.2024 05:31
    Lideri Hamasa
    Da li je istina da su lideri Hamasa milioneri i da niko od njih ne živi u Gazi? Da li je istina da porodice lidera Hamasa preko svojih privatnoh vojski ubiraju harač na robu koja ulazi iz Egipta, uključujući i himanitarnu pomoć?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet