Poginuli Palestinci sahranjuju se u dvorištima, kraj puteva, na parkinzima...

Mali, gusto naseljen Pojas Gaze gde je broj poginulih Palestinaca u ratu Izraela protiv pokreta Hamas premašio 40.000, prepun je mrtvih tela.
Očevici kažu i na video snimcima se vidi da se mrtvi sahranjuju u dvorištima, na parkinzima, ispod stepeništa i kraj puteva, piše Asošijeted pres.
Mnoga tela su ispod ruševina i njihove porodice nisu sigurne da će ikada biti ubeleženi u bilans žrtava.
 
Zvanični podaci pokazuju, međutim, samo broj onih koji su ubijeni bombama i mecima.
"Ljudi koji su umrli zbog indirektnih posledica rata, uključujući bolesti, gladovanje i kolaps zdravstvenog sistema, nisu uključeni u ratne žrtve", rekao je doktor Marvan al-Hams, dodavši da će se odmah posle rata osnovati komisija da izbroji te žrtve.
 
Izraelski zvaničnici dovode u pitanje bilans žrtava koje objavljuju vlasti u Gazi jer zdravstveni zvaničnici Hamasa, koji tamo vlada, ne mogu da provere verodostojnost podataka.
Međutim, posle više sukoba od 2009. do 2011. godine istražitelji UN su sačinili sopstvenu listu mrtvih i zaključili da se blisko podudara s onom iz Gaze.
 
"Na nesreću, svakih nekoliko godina sarađujemo s Ministarstvom zdravlja Gaze zbog broja žrtava, a to je tužno iskustvo", rekao je Farhan Hak, portparol generalnog sekretara, dodajući da se bilans iz Gaze pokazao generalno tačnim.
  • Vida

    15.08.2024 21:57
    Odlican clanak !
    Dodao bih samo da je Netanjahu zauvek unistio imidz jevrejina u svetu. Umesto « stradalnika » i « zrtve », jevrejin je postao dzelat.
  • Ovo

    15.08.2024 19:52
    Ovo
    je Genocid do Istrebljenja od strane Izraela i Amerike u 21 Veku Palestinskog Naroda! Kako se odvijaju stvari i sa nama u Srbiji planski bojim se da ce nas isto istrebiti materijalno i teritorijalno. Kako vreme prolazi ipak se treba držati Rusije i Putina sta god ko mislio kako bi sto bezbolnije prošli kao mali narod i preziveli ova zla vremena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet