Stradanje izbeglica: Mnogi završe živote u vodama Drine

U potrazi za boljim životom, na takozvanoj migrantskoj ruti, ugašeno je na stotine života.
Stradanje izbeglica: Mnogi završe živote u vodama Drine
Foto: MUP
U reci Drini, u proteklih nekoliko godina, utopilo se više desetina migranata. Sve je više onih koji su žrtve krijumčarskih ruta, piše N1.
 
Tragedija koja se desila na Drini bila je pitanje vremena. Migranata je manje, no za razliku od prethodnih godina sada prelaze kroz krijumčarske rute, često postaju žrtve trgovine ljudima.
Tragedija koja se desila na Drini bila je pitanje vremena. Migranata je manje, no za razliku od prethodnih godina sada prelaze kroz krijumčarske rute, često postaju žrtve trgovine ljudima.
 
Načelnik Bratunca podseća da se i prošle godine u Drini utopilo sedam osoba, da je tačan broj onih koji su nastradali prelazeći u BiH teško utvrditi.
Iste pozive uputio je i načelnik Nevesinja nakon što je u selu Zovi Do likvidirana osoba za koju se sumnja da je migrant. Skrivao se u napuštenoj kući, a u razmeni pucnjave s policijom je ubijen.
 
Istrage traju, međunarodni centar za migracije ranije je objavio kako je u prihvatnim centrima u Bosne i Hercegovine trenutno oko 1.400 migranata i da se sve se kraće zadržavaju u BiH. 
 
Navode da je sve više krijumčarskih ruta koje koriste slabosti osoba koje su u pokretu, i da uz očito uz to idu eksploatacija, zlostavljanje i svi oblici eventualnog nasilja.
Koliko se zarađuje na ilegalnim migracijama pokazuje poslednja međunarodna akcija u Bugarskoj. 
 
Prelazak takozvane balkanske rute košta i do 6.000 evra. Umesto boljeg sutra, svoj život mnogi od njih završili su u vodama Drine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).