Fon der Lajen: Nova Evropska komisija imaće poverenika za proširenje

Novi sastav Evropske komisije uključivaće poverenika za proširenje, najavila je predsednica tog tela Ursula fon der Lajen na Bledu.
Fon der Lajen: Nova Evropska komisija imaće poverenika za proširenje
Foto: Beta (STA/Bostjan Podlogar)

Fon der Lajen je na Bledskom strateškom forumu rekla kako je pitanje proširenja u prošlom sazivu komisije vraćeno na "vrh političke agende”.

U novom sazivu taj se proces mora dodatno ubrzati i dobiti potpunu pažnju. Stoga će Evropska komisija u novom sastavu, koji bi uskoro trebalo da bude otkriven, dobiti i poverenika za proširenje, najavila je ona.
Predsednica EK rekla je da je proširenje investicija u evropsku sigurnost i ekonomsku konkurentnost.
 
Najavila je da će šest država kandidata ubrzo predstaviti svoj plan reformi koje će biti nagrađene s evropskim investicijama ukupno vrednim šest milijardi evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet