Više od 60 ranjenih u napadu Hezbolaha na Izrael, petoro dece ubijeno u izraelskom napadu u Gazi

U napadu bespilotne letelice na oblast Binjamina na severu Izraela ranjeno je više od 60 osoba, preneli su izraelski mediji.
Više od 60 ranjenih u napadu Hezbolaha na Izrael, petoro dece ubijeno u izraelskom napadu u Gazi
Foto: (AP/Enas Rami/arhiva)
Tajms of Izrael objavio je da u napadu Hezbolaha dronom ima 67 povređenih, od kojih je četvoro u kritičnom stanju.
 
Još pet osoba je u teškom stanju, a 14 je lakše ranjeno.
 
Kako navodi Džeruzalim post, dronove je lansirao Hezbolah sa područja južnog Libana, a u Izraelu nijedan alarm za uzbunu nije aktiviran.
 
Tri bespilotne letelice su lansirane prema Izraelu, a jedna od njih prodrla je duboko u teritoriju te zemlje, srušivši se u oblasti Binjamina.
To je drugi put u dva dana da je dron udario u Izrael. U subotu tokom izraelskog praznika Jom Kipur, dron je udario u predgrađe Tel Aviva, nanevši štetu, ali bez povređenih.
 
Udar je usledio istog dana kada su SAD objavile da će poslati novi sistem protivvazdušne odbrane Izraelu kako bi se pojačala njegova zaštita od projektila.
 
Najmanje petoro dece ubijeno u izraelskom napadu 
 
Najmanje petoro dece je ubijeno u izraelskom napadu na blizinu izbegličkog kampa Šati, u Pojasu Gaze, prenela je danas palestinska agencija WAFA.
 
Kako se navodi, izraelski dron je pogodio blizinu kafića u kampu gde su se deca igrala, a u napadu je povređeno još nekoliko ljudi.
 
Civilna odbrana Gaze saopštila je da su najmanje tri osobe ubijene u oblasti Al Faludža u odvojenom napadu, piše Al Džazira.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet