Rusija nudi "moralni azil" porodicama iz Evrope: Dobrodošli pobornici "tradicionalnih vrednosti"

Rusija je počela da pruža "moralni azil" velikim porodicama iz Evrope, jer u evropskim zemljama "pod krinkom zaštite demokratskih prava i sloboda dolazi do uništavanja zdravog razuma".
Rusija nudi "moralni azil" porodicama iz Evrope: Dobrodošli pobornici "tradicionalnih vrednosti"
Foto: Beta/AP
To je rekla zamenica predsednika Državne dume Ana Kuznjecova.
 
"Roditelji su najodgovorniji građani, osećaju šta je potrebno za njihovu decu, brinu se o njima, sa ove tačke gledišta procenjuju postupke države u odnosu na njihovu porodicu", rekla je Kuznjecova, prenosi Tas.
Prema njenim rečima, Evropljani koji se sele u Rusiju smatraju da je situacija u zemlji "sigurnija za njihovu decu", jer država "dosledno gradi zaštitu porodica sa vrednosne tačke gledišta", prenosi Danas.
 
Pre toga, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova govorila je o masovnim zahtevima građana zemalja NATO-a za boravišnu dozvolu u Rusiji. Prema njenim rečima, stanovnici zapadnih zemalja bukvalno opsedaju ruske diplomatske institucije, ne želeći da njihova deca budu "žrtvovana zarad liberalne ideje".
Zaharova je uverila da se ljudi sele u Rusiju "ne zbog velikih ciljeva, već oni samo beže od progona u svojim zemljama zbog toga što su sledbenici tradicionalnih vrednosti".
 
"Ovi građani nisu na listama sankcija, niti ih sud goni. Ugledni građani svojih zemalja koji imaju pasoše, stanove, firme", rekla je predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
 
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je 19. avgusta dekret prema kom će stranci koji su se suočili sa nametanjem "destruktivnih neoliberalnih ideoloških stavova" u svojoj domovini i podržavaju "tradicionalne ruske duhovne i moralne vrednosti" moći da se presele u Rusiju na pojednostavljen način.
 
Zainteresovani neće morati da potvrde poznavanje ruskog jezika, istorije i zakonodavstva.
 
Ministarstvo spoljnih poslova će ovim građanima obezbediti vize za jednokratni ulazak na period od tri meseca. 
 
Mehanizam je trebalo da počne da se primenjuje u septembru, podseća "The Moscow Times". 
Kako će se tačno proveriti da li se kandidati pridrižavaju "tradicionalnih duhovnih i moralnih vrednosti" nije precizirano.
 
U međuvremenu, ruski državni program za preseljenje sunarodnika pokazao je najgori rezultat od aneksije Krima 2014. godine. U prvoj polovini 2024. godine to je iskoristilo 6,5 hiljada ljudi. Poređenja radi, u istom periodu 2023. godine bilo ih je 10 hiljada, a u 2015. godini 45,5 hiljada.
  • Nemanja

    22.10.2024 09:41
    Ahahahahaha, pa ov su poludeli gore nego oni manijaci iz Miloševićevog režima.
  • Sedam

    22.10.2024 09:39
    Nadam se da će ih što više odavde otići tamo. Zauvek.
  • Realista

    22.10.2024 09:35
    odlična ideja!
    Sad mogu mase srpskih rusofila da se evakuišu u rusiju, možda i upoznaju velikog srpskog sina Marka Gajbicu i Putin ih, kao bonus, pošalje na front da ginu za te tradicionalne ruske vrednosti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Moldavci na referendumu podeljeni o EU

Na jučerašnjem referendumu u Moldaviji o pridruživanju Evropskoj uniji, prema poslednjim rezultatima, polovina glasača koji su izašli na birališta izjasnila se za opciju "za".