Teroristički napad u Ankari, troje poginulih

U Ankari su, u oružanom napadu na kompaniju za proizvodnju i popravku oružja TUSAS, koji je ocenjen kao teroristički, poginule tri osobe.
Teroristički napad u Ankari, troje poginulih
Foto: Beta (IHA/AP)
Ministar unutrašnjih poslova je potvrdio da su tri osobe poginule, a da je 14 ranjeno.
 
U objavi na društvenoj mreži Iks, Ali Jerlikaja kaže da su "neutralisana" dvojica osumnjičenih za napad.
 
Privatna televizija NTV objavila je da je grupa napadača stigla na ulaz u zgradu u taksiju tokom smene obezbeđenja.
 
Najmanje jedan od napadača detonirao je bombu, dok su ostali napadači uspeli da uđu u kompleks.
Viđeni su helikopteri kako lete iznad mesta incidenta, javila je stanica. Na lice mesta su upućene snage bezbednosti, hitna pomoć i vatrogasci.
 
Nije jasno ko bi mogao da stoji iza napada. Kurdski militanti, Islamska država ili levičarski ekstremisti izveli su napade u zemlji u prošlosti.
 
TUSAS je državna kompanija za proizvodnju oružja i vazduhoplovnu tehnologiju sa sedištem u blizini glavnog grada Ankare. Firma proizvodi i vojne i civilne avione i helikoptere, kao i sisteme bespilotnih letelica.
 
Gradonačelnik Ankare Mansur Javas rekao je da je "tužan" zbog napada na veliku odbrambenu kompaniju.
 
TUSAS je 1973. godine uključen u Ministarstvo industrije i tehnologije Turske kako bi se smanjila zavisnost Turske od stranih proizvoda u odbrambenoj industriji, navodi se na sajtu te firme.
 
Napad se dogodio dok je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u ruskom gradu Kazanju na godišnjem samitu grupe država BRIKS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet