Pešić: Najbolji olimpijski turnir u istoriji, ovako nešto se nikad više neće ponoviti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da je ponosan na igrače posle osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama.
Pešić: Najbolji olimpijski turnir u istoriji, ovako nešto se nikad više neće ponoviti
Foto: Beta/AP (Michael Conroy)
Pešić je istakao da je košarkaški turnir u Parizu bio najbolji u istoriji Igara. 
 
"Zahvalio bih se svima na podršci u Parizu koju smo osetili od naših navijača i to je nešto što nas posebno raduje jer su to ljudi koji vole i poznaju košarku i ne žive samo od košarke, već za košarku. To je za nas zadovoljstvo", rekao je Pešić na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.
On se potom javno zahvalio svim igračima.
 
"Nema velikog rezultata bez zajedničkog puta do tog rezultata. Taj cilj i taj put nije uvek lagan za velike stvari u sportu, potrebno je puno odricanja, nailazi se na puno prepreka da bi se stiglo do cilja. To je ekipa koja je generacijski građena, sedam ili osam igrača su iz iste generacije. Slučajnosti u vrhunskom sportu nema, to je generacija koja je prošla sve selekcije", dodao je selektor Srbije.
Pešić je istakao da je ponosan na sve košarkaše.
 
"Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti. S druge strane, ja sam ponosan i mene čini to ponosnim. To je sreća jer sam radio s tim momcima, jer su oni napravili tako jedan balans između sebe da se nije znalo ko je tu najvažniji, ko vodu nosi, a ko kosi. Ne verujem da se ovde više govori o individualnom kvalitetu košarkaša ili talentu, nego se radi o ogromnom mentalnom sklopu i izdržljivosti pre svega, jer te tri utakmice koje smo odigrali - to nikada nije bilo i nikad se neće ponoviti jer je turnir bio izazovan, dosta težak. Izazovan jer je to bio najbolji olimpijski turnir u istoriji", rekao je Pešić.
 
On je podsetio da je pre početka OI izjavio da postoji 10 reprezentacija koje su kandidati za medalje.
 
"Videli ste sve sa najboljim igračima iz sveta. Čak i 12 najboljih igrača Amerike su bili u Parizu, svi ostali NBA igrači i iz Evrolige, to je bio kvalitetan turnir. Bilo je nemoguće napraviti uspeh bez tog timskog duha i fokusa za svaku. Trebalo je izdržati to sve. Evo, sad ja ovde moram javno da čestitam i da se zahvalim za to što su uradili i meni pomogli. Trudio sam se da pomognem njima sa kolegama, smatram da je to ogroman uspeh", istakao je Pešić.
Košarkaši Srbije su danas doputovali u Beograd. 
 
Srbija je osvojila bronzanu medalju na OI, pošto je juče pobedila Nemačku rezultatom 93:83.
  • Gaj

    11.08.2024 16:40
    Naš sport nikad gori, medalje su dobili zbog igrača iz inostranstva, a on populistički slavi.
  • pajo patak

    11.08.2024 15:14
    citiram Лиманца
    слава богу; ako to kaže čovek koji će za dve nedelje da napuni 75 godina, i koji je u košarci kao trener osvojio praktično sve što jedan trener (čovek) može da osvoji, onda opet da citiram Лиманца: amin !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.