Ko je sve doneo medalje Srbiji na Olimpijskim igrama?

Srbija je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila pet medalja - tri zlata, srebro i bronzu.
Prvu medalju Srbiji na olimpijskim igrama doneli su Zorana Arunović i Damir Mikec u disciplini miks vazdušni pištolj sa 10 metara. 
 
Oni su savladali turski tandem Seval Ilajda Tarhan i Jusuf Dikec, koji je zbog svoje "opuštenosti" postao zvezda turnira u Parizu.
Radost navijačima doneo je potom Novak Đoković, koji je postao najstariji osvajač olimpijskog zlata u Tenis. On je u finalu odigrao fantastičan meč protiv Karlosa Alkaraza, stavljajući tačku na priču o tome da mu nedostaje olimpijsko zlato da bi bio najbolji ikada u ovom sportu.
 
Za zlato se borila i tekvondistkinja Aleksandra Perišić, koju je u finalnoj borbi do 67 kilograma savladala Mađarica Vivijan Marton. 
Sa velikim uzbuđenjem pratio se nastup košarkaša na Olimpijskim igrama. Bogdanović, Jokić, Avramović, Micić, Gudurić, Dobrić pokazali su kako se bori na terenu. U četvrtfinalu napravili su najveći preokret na Olimpijskim igrama - gubili su 24 poena razlika od Australije, ali su ih na kraju savladali i plasirali se u polufinale.
 
Tamo ih je čekao tim Sjedinjenih Američkih Država i Srbija je pružila još jednu odličnu partiju. Vodila je najveći deo meča i poklekla u finišu. U borbi za treće mesto izabranici Svetislava Pešića bili su sigurni protiv odličnog rivala - ekipe Nemačke. Pokazali su košarkaši Srbije da znaju kako se igra, ali i kako se slavi, pa su snimci iz Pariza postali viralni na internetu.

Na kraju, stiglo je još jedno zlato. Vaterpolisti Srbije ispraćeni su na turnir bez velikih očekivanja. Međutim, "Delfini" su iskrčili svoj put do finala gde su ih čekali Svetski prvaci - ekipa Hrvatske. Izabranici Uroša Stevanovića odigrali su sigurno i bili su nadmoćniji u odnosu na komšije, čime su doneli Srbiji još jedno zlatno odličje.

  • Lusi NS

    11.08.2024 18:01
    @Minerva:zašto bi uplatili??? To je kao da ste rekli zaposlenima, da svoje bonuse uplate u humanitarne svrhe. Javne kuhinje, wc u školama, lečenje dece itd. treba da obezbedi država iz budžeta, koji mi punimo, a ne sportisti.
  • Panonski mornar

    11.08.2024 17:47
    Lepo je donirati. Mesecno, pravilno doniram. Podrzavam tri organizacije. Iznosi su simbolicni, Ali kada nas ima 200, onda je to druga prica.
  • Minerva

    11.08.2024 15:45
    Sad lepo svi od reda da uplatite lovu u dobrotvorne svrhe, kuhinje solidarnosti, wc po školama, bolesnoj deci…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

KSS: Selektore, hvala

Košarkaški savez Srbije (KSS) izrazio je zahvalnost dosadašnjem selektoru reprezentacije Srbije za sve što je učinio za nacionalnu selekciju.