Piksi novi poraz pravdao neispavanošću svojih igrača: "Opet je kriva viša sila, a ne on"

Fudbalska reprezentacija Srbije je u drugom meču Lige nacija izgubila od Danske (2:0), a selektor Dragan Stojković je istakao da je za poraz u Kopenhagenu delimično kriva i neispavanost igrača.
Piksi novi poraz pravdao neispavanošću svojih igrača: "Opet je kriva viša sila, a ne on"
Foto: Beta/AP
Osvrćući se na ovu izjavu, fudbalski trener Milorad Kosanović otkrio da ipak postoje dublji problemi u igri fudbalera Srbije.
 
"Možda je Piksi to rekao u šali, ako je bilo puno novinarskih pitanja, pa da na kraju nije više znao šta da kaže. Ako je istina, onda je to neozbiljna izjava. Svi igrači na svetu igraju po dve utakmice nedeljno, pa valjda mogu i naši. Ako ne mogu, onda je problem u klubovima u kojima igraju. A koliko znamo, to su sve internacionalni klubovi. Tako da, ne mislim da je to problem", kaže Kosanović za list Danas.
On ističe da naš tim ima jednu boljku - ne zna da napadne.
 
"To je krasilo i onaj stari tim, ali vidimo to isto i u novom timu. Ne znamo da igramo prema napred, po osvojenoj lopti se samo dodajemo levo-desno, ali nemamo ideju kako da napadnemo prostor i koju akciju da odigramo. Samo možemo da se nadamo da će se to ispraviti", poručuje sagovornik beogradskog lista.
Ni profesor dr Miljko Ristić, kardiohirurg u penziji koji je godinama bio predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, ne smatra da je za poraz kriv umor fudbalera.
 
"Sve ekipe putuju. Mislim da nedostatak sna nije neki realan faktor koji može objasniti zašto smo izgubili utakmicu. Uobičajeno je da igrači putuju na stotine utakmica autobusom. Putuje se i avionom. Pa, ne ustaju oni u dva sata noću. Ustaju u pet, šest. Hirurzi ustaju u to vreme. Idu u salu i nisu umorni", dodaje on.
 
Sa njima se slaže i sportski komentator Smiljan Banjac.
 
"Gotovo sa zebnjom iščekujemo obraćanje selektora Piksija posle svakog neuspeha 'Orlova'. Sada već osvedočen manir lošeg stendap komičara poprimio je novu dimenziju - za novi u nizu poraza, a bez datog gola, krivo je nespavanje i košmarni snovi naših reprezentativaca. Posle osvojenog boda bez datog gola (gle čuda), pričalo se o mladosti, volji, htenju i želji da se nadigra evropski šampion. I za malo, ali isključivo zbog indisponiranosti 'crvene furije'. Onda su došli famozni Danci i ponovo nas nadigrali i pokazali gde nam je mesto. I ponovo odluke selektora i štaba nisu razlog blede partije, već više sile: treskanje vrata, fijukanje vetra oko hotela zbog kojih reprezentativci nisu oka sklopili", ironičan je on.
Ipak, dodaje, opravdano se pitamo kada će selektor prihvatiti odgovornost za seriju loših retultata.
 
"Gde je ta linija ispod koje nam neće izjavama vređati inteligenciju, kada je dosta? I zašto ta pitanja ne sme niko da mu postavi na konferenciji za medije? Ah, da, treba biti miljenik saveza i putovati o njihovom trošku. Sve dok je tako, uvek će nepoznata sila biti kriva za seriju neuspeha koja je već tragikomična. A 'komičar' njen glavni junak", zaključuje Banjac.
  • Terza

    11.09.2024 19:50
    Terza
    Ma neslusa ova balavurdiju,Pikseta ih pokriva jorganom oni,izlaze i normalno da su umorni i neispavani! Ovo je izjava za Oskara od Pikseta!
  • Milan

    11.09.2024 16:38
    NIJE PIKSI KRIV
    Prestao sam da ga krivim. To sam cinio u pocetku, sada mi je sve jedno . U dve utakmice ne dati gola, postizati ovakve rezultate i ostati selektor u zemlji u kojoj se ostavke daju kao po traci je svjetsko cudo koje ova zemlja treba patentirati. Ovo je ravno sljetanju covjeka na mjesec.
  • Jo

    11.09.2024 15:07
    Kupi prnje
    Beži mi sa očiju.
    Stručnjak za stavljanje love u džep.
    Pixi, to je lik iz crtanog filma ali nema veze sa ovim promašenim stručnjakom.
    Pošto nema kvalitetnih igrača za igru daklem raspad sistema do daljnjega a ne da se sramotimo iz utakmice u utakmicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.