Dačić: Konstituisanje Skupštine krajem ove ili početkom iduće nedelje

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da će konstitutivu sednicu parlamenta zakazati krajem ove sedmice ili početkom naredne, što je u okviru roka koji ističe 4. avgusta.
Dačić: Konstituisanje Skupštine krajem ove ili početkom iduće nedelje
Foto: 021.rs

"Po Poslovniku, njom predsedava najstariji poslanik Vladeta Janković ili ako on ne može ili neće – Veroljub Stevanović", rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije.

On je podsetio da se smatra da je skupština konstituisana ako je verifikovano bar dve trećine poslaničkih mandata, a da li će na toj sednici biti izabran i predsednik parlamenta zavisi od većine.

Na pitanje da li će socijalisti biti deo te većine, odgovorio je da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i on, tokom razgovora, "zajednički izrazili zadovoljstvo zbog rezultata koje su postigli u desetogodišnoj saradnji".
 
Prema njegovim rečima, dogovor je da se u narednom periodu konkretno razgovara "o modalitetima saradnje".
 
Dačić je rekao da je apsolutno za evrointegracije, ali da postupci Zapada prema Srbiji guraju Srbiju ka Rusiji i da zapadni partneri moraju biti iskreni i korektni.
 
"Niko u Srbiji neće da kaže – neću u Evropu ili na Zapad. Ali, imate situaciju da vas oni teraju da se obraćate Rusiji i Kini za pomoć kad podržavaju Kosovo ili rušenje Republike Srpske", rekao je Dačić.
  • mimi

    24.07.2022 13:48
    Dokle ću više da ga gledam ! Može li nešto bez njega da prođe ? Ceo život u fotelji ?! ,,
  • Exit

    24.07.2022 13:09
    Već?
  • Čemu žurba

    24.07.2022 12:12
    Što brzo to i kuso!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.