VIDEO: Pogledajte snimak hapšenja trojice kosovskih specijalaca

Trojica pripadnika kosovske policije R. Z, B.S. i M.Š. uhapšeni su danas u Srbiji.
Na vanrednoj konferenciji za novinare je rečeno da su uhapšeni bili "pod punom ratnom opremom".
Kako se dodaje, sva trojica bili su naoružani automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa gps uređajima, mapama i drugom opremom.
 
Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Željko Brkić izjavio je da su specijalne jedinice antiterorističke policije, na više od kilometar u dubini teritorije centralne Srbije, locirali i uhapsili trojicu pripadnika Kosovske policije, u punoj ratnoj opremi sa automatskim puškama.
 
"Mesto hapšenje je u rejonu sela Gnjilaca, opština Raška, na više od jednog kilometra u dubini teritorije centralne Srbije", kazao je Brkić.
 
On je napomenuo i da pripadnici MUP-a Srbije "samim tim" nisu prekršili Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, kao ni Vojni tehnički sporazum iz Kumanova, kako tvrdi kosovska policija.
 
 
Saopštio je inicijale uhapšenih, te naveo da su oni službenim vozilom "dačija daster" došli do "alternativnog prelaza" Tresava - Badnjik. Kazao je i da su tu ostavili vozilo i nastavile peške putem Orahovo - Gnjilica gde su, kako je naveo, "locirani i uhapšeni".
 
Naveo je i da će policija Srbije rad na tom slučaju nastaviti u saradnji sa Tužilaštvom.
Vlada Kosova odlučila je nakon hapšenja da zabrani uvoz robe iz Srbije, pišu kosovski mediji. Priština tvrdi da su uhapšeni specijalci "kidnapovani".
 
Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava - Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom.
  • Đura

    20.06.2023 06:31
    Samo hapsi
    Nisu oni naivni , puštaju one pred penzijom sa oružjem , verovatno su bili u ovk, to su šipci nemojte biti naivni , ovo je znak da su im ljudi stari , mlađarija je verovatno pobegla sa tzv kosova.
  • crni domino

    15.06.2023 15:03
    Ns@, od koga nas brane ti nasi "branitelji" jado jadna!?
  • Којетај

    15.06.2023 10:06
    Х
    Режирана представа у покушају правдања велеиздајнички политике од 2013 до данас. А, баш у том тренутку Психо био у Руској амбасади да уговори помоћ за улазак војске на КиМ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.