Zvanično: Vozilima sa srpskim registarskim oznakama zabranjen ulazak na Kosovo

Vlada u Prištini odlučila je da zabrani ulazak vozila sa srpskim registarskim oznakama na Kosovo i Metohiju, nakon hapšenja tri pripadnika kosovske policije u centralnoj Srbiji.
Zvanično: Vozilima sa srpskim registarskim oznakama zabranjen ulazak na Kosovo
Foto: 021.rs
Tu odluku je za Radio slobodna Evropa potvrdio portparol vlade Preparim Krieziu, koji je rekao da su "kosovske institucije nakon poslednjih dešavanja odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola".
Ranije su kosovski mediji preneli da je Vlada Kosova odlučila da zabrani uvoz robe iz Srbije.
"Iz bezbednosnih razloga, institucije su odlučile da povećaju nivo graničnih kontrola. Zbog toga je, kao hitan korak, odlučeno da se zabrani ulazak vozila sa srpskim tablicama na Kosovo, dok se nastavlja analiza situacije od strane bezbednosnih institucija. Sledeće radnje biće preduzete na osnovu preporuka institucija za sprovođenje zakona", rekao je Krieziu.
 
Sve ovo događa se nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca, za koje MUP Srbije tvrdi da su pronađeni u centralnoj Srbiji, a zvanična Priština da su "kidnapovani" sa teritorije Kosova.
 
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti osudio je hapšenje trojice specijalaca kosovske policije i zatražio njihovo hitno puštanje i momentalnu reakciju međunarodnih zvaničnika.
  • Aleksa

    16.06.2023 11:45
    Najveci neprijatelji
    Najveci Srpski neprijatelji nalaze se u Srbiji na vlasti i to bez izuzetka vec dugi niz godina. Neki ih jos zovu politikanti ljudi bez morala struke integriteta i bilo koje pozitivne ljudske osobine. Svi ostali su nam neprijatelji iskljucivo preko politikanata ma vlasti jer bez njih ne bi nam mogli nista i zato ih oni i dovode na vlast.
  • Хомер

    15.06.2023 10:08
    Реципроцитет
    Сад забранити њима па нек путују преко Црне Горе , Хрватске и Мађарске или Македонија, Бугарска, Румунија па даље. Ахахааа па да то доживимо.
  • R49

    15.06.2023 08:08
    Sve nesposobniji
    Još jedan "uspeh" vrdalamine politike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.