Đukić Dejanović: Biće edukacija nastavnika i roditelja za praćenje neverbalnog govora deteta

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će u novoj školskoj godini biti organizovana edukacija nastavnika, kao i roditelja koji to žele, za praćenje "neverbalnog govora deteta".
Đukić Dejanović: Biće edukacija nastavnika i roditelja za praćenje neverbalnog govora deteta
Foto: 021.rs
Kako je rekla ministarka, edukacija će biti organizovana da bi se brže reagovalo ukoliko se otkriju neki problemi.
Đukić Dejanović je za televiziju Hepi rekla da će za prosvetne radnike biti organizovana i edukacija za psihološko praćenje dece, odnosno za otkrivanje dece koja se suočavaju sa nekom patnjom.
"Patnja koju imaju i psihološki problemi je takva da prosto iziskuje da kao sistem moramo preventivno raditi, i upravo će čitava ova školska godina biti u znaku pojačanja vaspitne komponente", rekla je Đukić Dejanović.
 
Ona je potvrdila da će prva nedelja nakon polaska u školu biti posvećena tematskim razgovorima sa učenicima, a da će sledeća biti provera znanja bez ocenjivanja.
 
Đukić Dejanović je kazala i da je primljeno 93 novih nastavnika i saradnika, pedagoga i psihologa u školama u Srbiji.
  • fSilver

    29.08.2023 14:58
    a kavu to patnju imaju maljenkaja kinderi uvesti prut cosak sa kukuruzima i packe neznaju ni kako se zovu i odakle poticu sva patnja jedina da uce kako ce biti bodri robovi i poslusni .......
  • pajo patak

    29.08.2023 14:56
    staramajko
    koliko će koštati seminari, jer kada je LKS uvela bodove za obnavljanje licence za doktore MF Kragujevac je sa tobom na čelu prvi uveo iste za mnogo bodova, ali i mnogo para.
  • Stručnjak

    29.08.2023 13:26
    Edukacija
    Edukacija može biti korisna po školama ako je provode iskusni i najbolji profesori na nivou škola gde bi ovi bez prakse pedagozi o psiholozi mogli da steknu praktična saznanja , da bih mogli primenjivati. Za početak da pedagozi i psiholozi budu odeljenjske starešine i da ispeku zanat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija