Voštinić o tome što ga je kolima udario Novosađanin: Važno da tužilaštvo i policija razjasne slučaj

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta pušten je na kućno lečenje nakon što je povređen kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila novosadskih tablica.
Voštinić o tome što ga je kolima udario Novosađanin: Važno da tužilaštvo i policija razjasne slučaj
Foto: 021.rs
"Dobro sam duhom, znače mi ljudi i znači mi komunikacija sa njima. Povrede su uglavnom sve sanirane, ukupno će sve trajati četiri do šest nedelja, nakon čega sledi rehabilitacija. Izbegavao sam da pokazujem zavoje i gips, zato što mislim da je to degutantno i krajnje neproduktivno u smislu saznavanja istine", kazao je za N1 Voštinić.
Govoreći o samom incidentu, Voštinić navodi da je vrlo važno da tužilaštvo i policija objasne građanima šta se dogodilo.
"Ja imam sopstvenu verziju koja nije nimalo prijatna. I ako bih iznosio svaki detalj, mogao bih da ugrozim istragu. Zato bih se uzdržao od toga. Vozio sam propisno svoj bicikl, osvetljen je, iako je bio sumrak, a onda sam iza sebe začuo besno sviranje i desilo se isterivanje sa kolovaza, a nisam imao gde da se sklonim. Kada sam došao na prvo proširenje, stao sam, i uočio da se vraćaju po mene na kružnom toku", kaže on.
 
Nakon što je video da se automobil vraća, pokušao je da pobegne, ali nije uspeo.
 
"Zapanjen sam da me je neko skoro pa bez kočenja, što će utvrditi tužilaštvo, udario bočno o bicikl. Tako sam ja doživeo taj slučaj. Voleo bih da neko ko je imao kamere i pristup kamerama dođe do istine...Kada vas neko skoro pa bez kočenja, videvši vas na osvetljenom biciklu, bez obzira u kom se položaju nalazio, udari, to govori o nekom vidu namere. Ali je glupo da ja time manipulišem i zloupotrebljavam to. A šta urade nadležne institucije - njima na čast", poručuje Voštinić.
 
On je komentarišući mogućnost političkog motiva u ovom incidentu konstatovao da je to veoma teško dokazivo, kako u javnom prostoru, tako i na sudu, ali ne želi da to odbaci kao mogućnost.
Podsetimo da je policija saopštila da je vozač "škode", koji je udario Predraga Voštinića, autom upravljao pijan.
 
Kako je saopštila kraljevačka policija, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti saobraćajne nezgode koja se dogodila u nedelju uveče, oko 19.30 časova, u Adranima kod Kralјeva.  
  • @Pera iz solitera

    13.09.2023 14:38
    Pero kakav je sendvič? Jel ukusan taj parizer?
    Vrhunski lupetaš! Pa čak i da je istina da je udarac sa strane na kolima postavljaju se dva pitanja:
    1. Odakle ti to Pero znaš? Jesi bio u kolima u trenutku napada? Ili si ti vršio uviđaj?
    2. Jel to znači da ne možeš biciklistu udariti bočno, vratima i gurnuti ga sa puta? Mora isključivo frontalno, branikom?
    Tužno je Pero da ti ljudski život, pa čak ni tvoj, ne znači ništa kad si spreman da braniš ekipu SNS-ovaca, bednika, kriminalaca koji ti uništavaju zemlju.
    Jel patriotizam Pero to što pevate pesme osuđivane kriminalke na skupštinskoj terasi i dižete tri prsta ili je patriotizam, Pero, uređena država sa vladavinom prava i socijalnom jednakosti?
  • Mark

    13.09.2023 14:20
    ..
    Mnogo nelogicnosti. Posebno u izvestavanju. Ide toliko da je u dva auta bilo 7 policajaca pa i dalje. Decko sto ga je udario nema veze ni sa policijom a ni sa bilo kojom strankom. Sad je sve udar na aktiviste.
  • Plaćač poreza

    13.09.2023 13:56
    Pijani policajci pokušali da zgaze opozicionog aktivistu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

VIDEO: Blokirani prelazi ka Kosovu

Predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada četri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji.

Gujon uputio protestno pismo turskoj televiziji

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon reagovao je protestnim pismom upućenim glavnom uredniku turske nacionalne televizije (TRT) zbog najave emitovanja serije o Naseru Oriću.