Sutra uveče još jedan redovan let iz Tel Aviva za Beograd, kompletne troškove snosi Vlada Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da još jedan redovan let srpskog avio-prevoznika Er Srbija kreće iz Tel Aviva za Beograd sutra oko 19 časova.
Sutra uveče još jedan redovan let iz Tel Aviva za Beograd, kompletne troškove snosi Vlada Srbije
Foto: 021.rs
"Svi treba da budemo ponosni na našeg nacionalnog avio-prevoznika. On i dalje leti, nisu ostavili naše građane na cedilu. Beskrajno sam im zahvalna, oni su naša dika i ponos. Imaju svoje bezbednosne kontrole, bezbednosne mehanizme, niko više ne leti, mi ponosno letimo", rekla je Brnabić za TV Hepi.
Navela je da je vanrednim letom 127 državljana Srbije stiglo u Beograd tokom prošle noći oko 1 sat i 45 minuta.
"Predsednik i ja smo ispratili taj let, sa čitavim timom Er Srbije. Imali su sat vremena da se ukrcaju u avion, bilo je dva aviona na aerodromu. Znali smo da tamo postoji grupa građana koji su otišli na putovanje u Tel Aviv lou kost kompanijama, koje su odmah nakon početka nestabilnosti otkazale letove", objasnila je Brnabić.
 
Rekla je da je Er Srbija jedna od retkih kompanija koja leti iz Tel Aviva i da naš avio-prevoznik ima sve bezbedonosne kontrole i mehanizme.
 
"Er Srbija nastavlja redovne letove. Tokom jučerašnjeg dana sve kompanije drugih država su otkazale svoje redovne letove iz bezbednosnih razloga, pa neka se ljudi snalaze. Mogli su da računaju na Er Srbiju. Mi smo država koja brine o svojim građanima", naglasila je Brnabić.
 
Prema njenim rečima, kompletne troškove letova snosi Vlada Srbije.
 
"Ovde se podrazumeva da država odmah reaguje i snosi sve troškove. Iz tajkunskih medija su jedva dočekali da nas napadu, nisu ni sačekali da reagujemo. Ponovo su pokušali da iskoriste veoma tešku, tragičnu situaciju za politički napad na Vladu i na predsednika Vučića, bez ikakve sramote", ocenila je premijerka.
Komentarišući sukob u Izraelu, Brnabić je navela da je to dubok i kompleksan problem koji traje decenijama.
 
"Nisam politički analitičar, ne bih da zalazim u visoku politiku. Mi smo do ranih jutarnjih časova analizirali šta treba kao država da uradimo kako bismo nastavili svoj rast i razvoj, ovo donosi nove kompleksnosti čitavom svetu", rekla je Brnabić.
 
Ona je navela da Srbija razmatra kako da se postavi u trenutnoj situaciji, kao i da je potrebno naći način kako da se borimo za našu zemlju.
  • Jogi Letač

    10.10.2023 11:29
    Ima malo nelogičnosti u ovim izjavama: ako je redovan let, zašto ga plaća država Srbija? Da li AirSerbia dvostruko naplaćuje svoj let? A to što se vi dičite da jedino AirSrbija leti za Tel Aviv je zabrinjavajuće. Svi ostali su ocenili da nije bezbedno sletati i poletati sa tog aerodroma, jedino AirSrbija nije tog mišljenja? Naravno, ako bi se nešto desilo, proglasimo dan žalosti i gotovo. Znamo slučaj sa jednim helikopterom da je tako bilo. Ako je tako bezbedno, trebali su Brnabićka i Vučić da lete tamo da ih prime u avionu i da se sa njima vrate nazad. Ali frka bato...
  • felix

    10.10.2023 09:26
    lepo
    je imati snažnu državu koja pomogne njenim građanima u nevolji !
  • felix

    10.10.2023 07:15
    OPET
    se pokazuje šta je i kakva Srbija otkad je Vučko predvodi , najbolja !
    hvala predsedniče , svesni smo svega !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija